23 utøvere til EM i Tallinn

Norges Skytterforbund har tatt 23 utøvere til EM 10 meter i Tallinn i Estland i mars måned. Det skal konkurreres individuelt, i mixed team og i lagkonkurranser med luftpistol og luftrifle. I tillegg suppleres uttaket til WC Kairo med en skytter.

Uttaket til EM er gjennomført i henhold til sportsplanen for 2023 og er godkjent av Toppidrettskomiteen. Spørsmål eller kommentarer til uttaket besvares av sportssjef. Vi viser ellers til uttakskriterier, uttaksprosedyre og klageprosedyre beskrevet i sportsplanen.

Det er gjennomført fire vurderingsstevner for rifle og to vurderingsstevner for pistol i forkant av uttaket. Disse er vektlagt iht. uttakskriteriene.

EM i Tallinn arrangeres i perioden 7-12.mars med tre konkurransedager for junior først og siste halvdel med seniorkonkurranser. Viltmål er dessverre ikke en del av programmet for EM 10 meter denne gang.

I tillegg til medaljer skal det også kjempes om kvoteplasser til OL i Paris i dette EM. De to beste i hver av de fire individuelle seniorkonkurransene vinner kvoteplass for landet sitt. Forutsetning er at de ikke har kvoteplass fra tidligere, eller nasjonen har fylt opp kvoten på to kvoteplasser fra tidligere. Hver nasjon kan kun vinne en kvoteplass pr. konkurranse.

Uttak EM 10 meter, Tallin

Pistol kvinner junior
Ane Bjørkås Torgersen, Sola PK
Emmeline Ekrem Bryhn, Tromsø PK
Tiril Fredrikke Schüller, Porsgrunn PK

Pistol menn junior
Hans Wang Nøstvold, Tromsø PK
Sondre Risan Haltvik, Frosta PK
Tobias Skaarstad, Sola PK

Rifle kvinner junior
Pernille Nor-Woll, Kisen MSL
Synnøve Berg, Kisen MSL
Thiril Tran Brendryen, Fredrikstad MSL

Rifle menn junior
Even Olai Enger Throndsen, Krapfoss SSL
Jens Olsrud Østli, Stange Sp.sk.
Vebjørn Grimsrud, Krapfoss SSL

Pistol kvinner senior
Ann Helen Aune, Mysen PL
Elena Eikevoll Heltne, Florø PK

Pistol menn senior
Erik Eknes, Numedal Sp.sk.
Mattis Hembre, Bærum PK
Ole-Harald Aas, Bærum PK

Rifle kvinner senior
Jeanette Hegg Duestad, Nøtterø Skytterlag avd. NSF
Jenny Stene, Kisen MSL
Katrine Aannestad Lund, Numedal Sp.sk.

Rifle menn senior
Henrik Larsen, Krapfoss SSL
Jon-Hermann Hegg, Kisen MSL
Ole Martin Halvorsen, Kisen MSL

Uttak World Cup Kairo – ekstra

Rifle kvinner senior
Mari Bårdseng Løvseth, Stange Sp.sk.

Sju utøvere ble tatt ut til WC Kairo allerede i desember. Som beskrevet da var det aktuelt å ta ut ytterligere en utøver i rifle kvinner senior etter Kisen Open var gjennomført. WC Kairo arrangeres i perioden 17-24.februar.