Der lokalt engasjement teller som mest

Klubbutvikler Wenche Horten har besøkt klubber i Finnmark, og det er ingen tvil om at avstander er noe som kjennetegner klubbene her oppe. Likevel er det mange flotte løsninger, og ikke minst mye engasjement. Det er virkelig her kraften av samarbeid og lokal støtte vises.

Vadsø Sportsskytterklubb

Fv. Dagfinn Gjerde, William Berg, Jan Eirik Roska og Henrik Johansen Dahl.

Første stopp var Vadsø Sportsskytterklubb, klubben ble dannet tilbake i 1979, men aktivitetsnivået har vært vartierende. I 2017 ble derimot blåst nytt liv i klubben, og det har gitt resultater. Nå har de fått en 30 års avtale med kommunen på innendørsbanen, og ikke minst fått elektronikk på sine 6 skiver. Dette bidrar til økt effektivitet på treningene, og åpner for enda flere skyttere.

Nå arbeides det med å få på plass utendørsbane med mulighet til å skyte på avstander fra 25-170 meter! Det har videre vært kurs for både dommerkurs i pistol, og elektronikk. Det gjøres også en god jobb med lokalavisa, som følger opp aktiviteten og hva som skjer i klubben – et godt tips for å starte lokalt engasjement, som flere burde lære av!

Vivi-Ann Vestmo var med, og hadde trenerpool hos Vadsø SSK, og det var ingen tvil om at dette var engasjerende, og utøverne fikk med seg flere nye øvelser å trene på.

Frank og Geir fra Neiden.

Neiden
Turen gikk videre til Sportsskyttergruppa i Neiden og Omegn Jeger og Fiskerforening, en leirdueklubb med 10-15 aktive skyttere. Til tross for at det er en liten klubb, er det godt lokalt engasjement, og det er mye drahjelp også fra naboklubben. Senest i 2019 arrangerte de NM i Nordisk trap! I tillegg er to av deres skyttere på NSFs breddelandslag, og kan vise til særs gode resultater!

Med få medlemmer, egen aktivitet på medlemmene som er der, og ikke minst de geografiske forholdene og avstandene i Finnmark, er det ikke like lett med rekruttering. Dog prøver de å delta på hva som er mulig, blant her har de tatt digitalt dommerkurs gjennom Finnmark Skytterkrets – som er et veldig flott tiltak med tanke på særlig avstandene. Også her må jeg henge meg på Robert H. Flatli fra Neiden JFF: «Og husk at det er like langt fra Kirkenes til Oslo som fra Oslo til Kirkenes».

Stine møter blid på trening i Kirkenes!

Kirkenes Pistolklubb
Turen går til en nedlagt skole i Kirkenes, med en bane på 12,5 meter. I tillegg har de en utendørsbane, uten klubbhus. Derfor står klubbhus høyt på ønskelista, som også hadde bidratt til å kunne hatt enda flere på trening, og kanskje bidratt til økt rekruttering. Det er kjent at været kan variere, og det er ingen tvil om at det sosiale hadde økt om det var et sted de kunne tatt en kaffekopp etter skytingen.

Dog er det ikke noe som står i veien for å utvikle klubben, her er det blant annet flere som tenker på å ta trenerkurs, i tillegg til det digitale kurset; klubbens styrearbeid i praksis. Videre benyttet de seg av trenerpoolen for første gang, noe de synes var svært givende og lærerikt! Det er ingen tvil om at gjengen som er her, er svært aktive og engasjerte!

Lyst på besøk av klubbutvikler, eller ha trenerpool?

Ta kontakt med klubbutvikler Wenche Horten på: Wenche.horten @ skyting.no.