Kongepokalene 2023

Skytterforbundet får hvert år to kongepokaler til utdeling blant norgesmestrene i seniorklassene for kvinner og menn. Pokalene går på rundgang mellom grenene, og det er vinnerne av OL/PL-øvelsene (VM i viltmål) som konkurrerer om pokalene; norgesmestrenes resultater sammenlignes med vinnerresultatene i internasjonale mesterskap siste år.

I år er det lerdue som står på rulleringsplanen, og de aktuelle øvelsene er OL-trap og skeet. Siden disse mesterskapene arrangeres kommende helg (5.-6.8) på forskjellig steder, vil ikke pokalen bli delt ut på NM. Offentliggjøring av hvem som har vunnet pokalen vil skje tidlig neste uke, og tidspunkt for overrekkelse vil bli kunngjort seinere.

I Idrettsforbundets regler for utdeling av pokalen stilles det krav om både kvantitet og kvalitet; det må være et visst antall deltakere (15) i øvelsene der pokalen deles ut, og  mesterskapet skal ha et høyt prestasjonsnivå. I lerdueøvelsene er det ikke tilstrekkelig antall kvinner som deltar, og for at vi ikke skal måtte returnere kvinnepokalen trer dermed en særregel i kraft; pokalen deles ut på tvers av grenene, ved at vinnerresultatene fra utvalgte øvelser i alle fire grener sammenlignes. Hvem som vinner kvinnepokalen, vil derfor bli først bli avklart etter årets siste NM; luftpistol/luftrifle på Melhus i oktober.

For nærmere beskrivelse av rutinene, se TIKs kriterier for kongepokalen 2023.