Kongepokalen til Jonas Filtvedt

Kongepokalen for 2023 er tildelt Jonas Filtvedt fra Åmot J.F.F for hans NM-gull i Skeet på Haukåsen hos Åsnes J.F.F. Denne øvelsen vant han med 54 poeng i finalen og 118 poeng i innledende skyting. Vi gratulerer!

På kvinnesiden var det ikke tilstrekkelig antall deltakere i leirduemesterskapene til å oppfylle Idrettsforbundets krav for utdeling av Kongepokalen. Kongepokalen for kvinner vil derfor bli utdelt etter siste avholdt NM i de olympiske/paralympiske øvelsene, NM luftpistol og luftrifle på Melhus i oktober, ref tidligere utlagte kriterier.

Kongepokalen deles ut vekselsvis i pistol, rifle, leirdue og viltmål. Den er i 2023 satt opp i leirdue, og tildeles i utgangspunktet en kvinnelig og en mannlig NM-vinner i en av de olympiske/paralympiske leirdueøvelsene. Vinnerresultatene i klassene for kvinner, menn og para i disse øvelsene blir sammenlignet med internasjonale resultater. I klassene for menn i NM ble Jonas Filtvedts resultat i Skeet rangert og beregnet som beste resultat i de olympiske/paralympiske øvelser i 2023.

(Foto: Bildet er fra 2019 og viser Jonas Filtvedt i aksjon i WC i Lahti, der han tok 6.plass, hans beste resultat internasjonalt. Årets NM viste at 36-åringen ikke har glemt «gamle» kunster.)