NM 50 meter Viltmål er ferdig!

Norgesmesterskapet i 50 meter viltmål skulle i utgangspunktet gjennomføres 20 august, men ble delvis utsatt grunnet oversvømmelse på banen. I helgen ble dag 2 gjennomført, og årets norgesmestre er kåret.

Best av alle på normalprogrammet i senior var Andreas Bergstrøm med 576 poeng, Andreas er svensk statsborger og vinner dermed ikke NM-gull. Det ble derfor en tett brødreduell i kampen om NM-gullet og norgesmestertittelen. Espen Nordsveen vant duellen med 568 poeng, og er norgesmester. Even Nordsveen ble sølvvinner kun poenget bak, mens Tommy Sørlie ble nummer tre med 548 poeng. Revansje ble det på mixed programmet da Even ble norgesmester med 384 poeng, Espen tok sølvet med 374 poeng. Tommy Sørlie ble nummer tre med 356 poeng.

Anneline Tangen ble dobbelt norgesmester i damer med 549 poeng på normalprogrammet. Hun fortsatte oppvisningen på mixed og fikk 380 poeng, og var poenget fra tangering av norgesrekord hun satte i VM.

I veteranklassen ble Henning Utti norgesmester med 518 poeng, Tor Fleime vant sølvet med 504 poeng, Tor Egil Mauseth tok sølvet med 497 poeng. Samme gjeng kunne smile på pallen etter endt mixed konkurranse, der Tor Fleime ble norgesmester med 359 poeng. Tor Egil Maseth vant sølvet kun 2 poeng bak med 357 poeng. Henning Utti ble nummer tre med 333 poeng.

I juniorklassene ble André Risto norgesmester i junior menn, mens Emilie Sørlie ble norgesmester i junior kvinner. De hadde henholdsvis 432 og 517 poeng. André Risto innkasserte også sitt andre gull på mixed med 274 poeng.

Vi gratulerer alle norgesmestre og deltakere med flotte resultater – og vel gjennomført. Vi takker også Oslo Sportsskyttere for godt gjennomført arrangement, tross utfordringer underveis.

Fullstendig resultatliste finner du her: Resultater NM 50m Viltmål 2023