Kongepokal til Jeanette Hegg Duestad

Jeanette Hegg Duestad, Nøtterø Skytterlag vant årets kongepokal for kvinner etter sin prestasjon i NM luftrifle på Melhus denne helga.

Skytterforbundets to Kongepokaler var i utgangspunktet satt opp i grenen lerdue i år, men Idrettsforbundets krav til antall deltakere i kongepokaløvelser gjorde at årets pokal for kvinner måtte fordelt på tvers av grenene. Når denne spesialordningen tas i bruk, blir pokalen delt ut til den NM-vinneren i utvalgte øvelser som har oppnådd det beste resultatet (kvalifisering og finale setter under ett), sammenliknet med det internasjonale nivået i øvelsen.

Og etter Jeanettes Hegge Duestad luftrifleskyting lørdag ar det ingen tvil om hvem som hadde det beste NM-resultatet i år. Først vant hun kvalifiseringen med 636,2 poeng, 0.9 poeng foran verdensrekorden, og 2,5 poeng bedre enn gjeldende norske rekord. Deretter vant hun en spennende finale der både Jenny Stene og Milda Marina Søberg Haugen i perioder ledet, før Jeanette gikk opp i teten fra skudd nr. 14. Ledelsen fortsatte å øke, og da alle 24 skudd var unnagjort, sto Jeanette igjen som norgesmester med 250,3 poeng, 1,2 poeng foran Milda.

Vi gratulerer Jeanette med en meget fortjent kongepokal. Dette var for øvrig pokal nr. 2 til premiehylla hjemme i Vestfold, hun vant også kongepokalen i 2020, den gang i øvelsen 50m helmatch.

Pokalen for menn 2023 ble i august vunnet av skeetskytter Jonas Filtvedt fra Åmot JFF: https://www.skyting.no/2023/08/11/kongepokalen-til-jonas-filtvedt/.