Oslo Østre er 140 år

En av våre eldste klubber, Oslo Østre Sportsskyttere, ble stiftet som Kristiania Østre Salongskytterlag 14. november 1883 og fyller dermed i år 140 år. Klubben har gjennom alle disse årene hatt en framtredende posisjon innenfor rifleskytingen i Norge, og flere av norsk skytings store navn har representert klubben. Tilbake på 1930-tallet finner vi olympiamesteren Willy Røgeberg, på 40- og 50-tallet markante profiler som Halvor Kongsjorden og Johan Hunæss, på 60- og 70-tallet Magne Landrø som da var det store navnet i norsk rifleskyting, og i nyere tid har sterke skyttere som Hanne Skarpodde, Ingrid Stubsjøen, Kim Andre Lund, Marianne Berger, Stian Bogar og Anne Marit Nordløkken skutt for Oslo Østre.

Markante administratorer i Skytterforbundet sentralt har vært og er fortsatt medlemmer i klubben; vi kan nevne Anker Hagen, Rune Sørlie, Unni Nicolaysen og Håvard Larsen.

Klubben har utarbeidet en fyldig jubileumsberetning, som man kan lese her. I beretningen inngår også et kapittel om en annen tradisjonsrik klubb, Oslo Kvinnelige Miniatyrskytterlag, som gikk inn i Oslo Østre i 1999.

Vi gratulerer!