Gyda og paraskytter Donna Stevens på Skogli.

Mange fine erfaring på introduksjonsdager!

Den siste måneden har ansvarlig for paraskyting, Gyda Winther vært på besøk hos flere instutisjoner og introdusert paraskyting. I starten av februar var hun på besøk hos Skogli Helse- og Rehabiliteringssenter og hadde et foredrag, samt utprøving av rifle. Her var både ansatte og pasienter tilstede for å høre om mulighetene til å starte med skyting. Dette ble tatt svært godt i mot, og det var tydelig at mange følte mestring den timen de fikk teste.

Like etterpå gjennomførte vi sammen med Norges Bordtennisforbund åpen dag på Catosenteret, der det var ca. 50 personer som også her fikk teste. Det var en bred gruppe med ulik alder og utgangspunkt, som gjorde at man fikk se alle mulighetene paraskyting kan gi. Det ga mersmak for flere, og i disse dager er det fler klubber som får forespørsel av å teste videre i klubb!

Introduksjon for døvblinde på Eikholt!
Denne uken hadde vi en presentasjon på Eikholt, som er et nasjonalt ressurssenter for døvblinde. Etter presentasjonen dro hele gruppen på besøk til Aron Skytterklubb for å teste skyting. Dette ga mye erfaring til Gyda, men også til flotte instruktører: Jan Brække, leder i Vestre Bærum Salongskytterlag, og Jan Petter Wiger og Vidar Skai, henholdsvis luftoppmann og leder i Aron Skytterklubb. Det ble satt opp 5 VI-sikter, 2 rifler og 2 pistoler, og alt ble flittig brukt. Sammen fikk alle teste, og det var personer med stor nedsatt hørsel og syn, som vi fant muligheter for. Med god kommunikasjon, flinke tolker og løsningsorienterte skyttere og instruktører var det ingen tvil om det ble en flott dag på banen! Under kan du se en liten video av skytterne denne dagen, og kanskje du plukker opp litt inspirasjon?

Er det en ting vi har sammen har fått vist på den siste måneden, er det at skyting er en idrett som kan tilrettelegges, og det spres stor glede til mange ulike målgrupper, uavhengig av alder, funksjonsnedsettelse og kjønn. Det har kommet mange fine erfaringer fra alle besøkene som er gjort, og vi håper å se flere av disse prøve seg ute i klubb. Dersom du lurer på om skyting er noe for deg, håper vi du tar kontakt!

Dersom din klubb ønsker å vite mer om paraskyting, eller ønsker å åpne for mer rekruttering er det bare å ta kontakt med Gyda på: Gyda.winther @ skyting.no.

Under kan du se video om dagen på Eikholt.