Skytternes Gjenbruksmarked – et viktig bærekraftig tiltak!

Har du fått med deg «Skytternes Gjenbruksmarked», som holdes fra 21-22. juli under Landsskytterstevnet enda?

Dette er et arrangement der alle som ønsker kan komme med treningstøy, og skyteutstyr de ikke lenger har behov for, og selge dette. Eventuelt om du trenger noe nytt har du muligheten til å gjøre noen smarte kjøp – både for lommeboka, og miljøet! Du kan lese mer om byttedagen her. 

Både Det frivillige Skyttervesen (DFS) og Norges Sportsskytterforbund (NSF) har det siste halvåret vedtatt bærekraftsstrategier og mål for organisasjonene. Det jobbes både innad, og i samarbeid mellom organisasjonene for å skape gode tiltak og aktiviteter for å nå målene vi har satt oss. Når vi nå går sammen om å sette et tiltak er det naturlig å ta bakgrunn i strategiene og målene for å skape bærekraftige tiltak. Det er viktig å involvere miljøet i dette, og «Skytternes Gjenbruksdag» under Landsskytterstevnet gir muligheten til å engasjere mange til å tenke vaner i en bærekraftig retning. 

Med «Skytternes Gjenbruksdag» ønsker vi å skape en grønn arena, med fokus på gode valg – for både lommeboka og miljøet. Vi ønsker først og fremst å skape billigere alternativer for kjøp av utstyr og treningsklær, i tillegg sette fokus på ansvarlig forbruk – sammen. 

Dette gjenspeiles i bærekraftsmålene 10, 12 og 17 – og håper engasjementet fortsetter, og at dette er noe som er med på å skape en utvikling i miljøvennlige tanke- og handlemønstre. 

Derfor inviterer vi deg til å komme til vår byttedag på LS arenaen i Steinkjer 21.-22. juli! Dette er selvsagt åpent for alle, dette gjelder selvsagt også om du bor i, eller rundt byen – eller tilfeldigvis er i nærheten av arenaen! 

Interessert i å lese mer om vårt arbeid med bærekraft?

Du kan lese mer om DFSs vedtatte bærekraftsmål her.

Du kan lese mer om NSFs bærekraftsstrategi her