NM 50m/300m Rifle

6. september 2019 / / /

Katrine Lund ønsker alle hjertelig velkommen til et nytt rifle NM på Terningmoen!

Elverum rifleklubb avvikler årets stor-NM i rifle på 50m og 300m for alle klasser på Terningmoen i perioden 6.-8. september. Det er klubbens 20 NM-arrangement.

Terningmoen ligger sentralt til, og med masse geværbaner klare for neste års landsskytterstevne, er det et privilegium å igjen få invitere alle rifleskyttere velkommen tilbake til Elverum og NM.

Det å få samle hele skytterfamilien samlet på en helg er stort. Å legge til rette for et rifle-NM både for 50 og 300m på tre dager hvor alle klasser kan ta del er krevende først og fremst på kalenderen. Noen må ta fri fra jobb, andre må søke seg fri fra skole.

Terminlistene er fulle av internasjonale oppdrag både for junior, senior og veteraner, og med alskens gode DFS-stevner og mesterskap, samt forsvarets egne planer har vi klart å samle dette over en helg. Men, allerede lørdag kveld stikker noen veteraner på World Games, mandag skal militærlandslaget på oppdrag og alt dette har vi forsøkt og tatt hensyn til i utarbeidelse av tidsplanen.

DFS-skytterne må med

De aller fleste rifleskytterne i Norge rekrutteres og læres opp via liggende skyting i DFS. Riflelandslaget vårt består nesten utelukkende av skyttere med denne bakgrunn. Det er derfor viktig at vi fortsetter å tilrettelegge for at talentene i alle aldre får prøve seg i våre øvelser.

Derfor har NSF blant annet laget nasjonale regler som gir de anledning til å ta del i et rifle-NM med det utstyr de har i DFS. Remmen på Sauer-riflen må tas av i stående, ellers er forskjellene minimale.

U16 får spesialtillatelse

Den eneste klassen som får spesialtilpasset tidsplan er ungdomsklassen U16. De skytterne som ønsker å dra på den årlige skytterfesten i Numedal, skal få lov til å skyte sine NM-øvelser på fredag.

Finaler:

Antall finaler er redusert, men vi kan tilby og vil avvikle fem TV-sendte finaler:

  • 60 liggende for SH1 og SH2
  • Match 50m junior kvinner, junior menn, senior kvinner og senior menn.

Påmelding:

Arrangøren håper på god deltagelse. Vi fyller opp med skyttere på ledig plass frem til siste uke, men lager ikke nye lag etter 15 august som er påmeldingsfristen. Da setter vi den endelige tidsplanen.

Overnatting:

Det har strammet seg til med overnatting på hotellene, men vi anbefaler å ta en titt på Ole Reistad senteret på flyplassen på Starmoen.

Sammenkomster:

Fredag kveld vil det bli en sammenkomst/mimrestund rundt bålet i Ydarli (Inne på Terningmoen) for veteraner. Lørdag kveld fyrer vi grillen for de øvrige klasser. (værforbehold)

Øvrig informasjon:

Se Elverum Rifleklubbs offisielle nettside og facebookside for mer informasjon.