Baku: Siste World Cup før OL

De OL-klare rifleskytterne reiser til Baku for siste verdenscup før OL. Troppen suppleres med tre skeetskyttere på jakt etter ny suksess.

Malin Westerheim, Ole-Kristian Bryhn, Odd Arne Brekne og Are Hansen skyter de neste dagene sin siste store internasjonale konkurranse som en generalprøve foran OL i Rio. Kun de OL-uttatte rifleskytterne er tatt ut til Baku for å maksimere forberedelsene til sesongens store mål i august. Utøverne skyter øvelsene de skal delta i under OL i Rio, i tillegg får Are Hansen mulighet til å skyte de to 50-metersøvelsene utover sin OL-øvelse, luftrifle.

– Trygge på at vi jobber riktig
– Vi kunne hatt mange flere med til Baku. Blant annet var Stian Bogar og May-Elisabeth Nordahl begge i finaler i siste World Cup i München, men vi reiser som planlagt kun med de utøverne som skal til Rio. Det er viktig å fokusere på OL så tett inn mot lekene. Vi har fortsatt mye å jobbe med for å være 100% når det gjelder. Baku blir både arena for eventuelt å gjøre siste endringer og samtidig vil vi selvsagt legge til rette for maksimal prestasjon, sier landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

– Vi håper å kunne kjempe blant de beste også denne gangen. Selv om vi er trygge på at vi jobber riktig og vil være i toppform i Rio, er det alltid godt med noen ekstra bekreftelser underveis. Så vi gleder oss til å skyte en skikkelig konkurranse igjen, etter noen uker med mye trening og prat om OL-uttak, sier Berg-Knutsen.

Tre skeetskyttere til Baku
Norge stiller også med tre skyttere på skeet herrer i World Cup i Baku. Ole Eilif Undseth, Tom Beier Jensen og Knut Rustad utgjør det norske laget. For skeetskytterne er dette generalprøve før EM i italienske Lonato i begynnelsen av juli. I siste World Cup i San Marino var Ole Eilif Undseth beste norske på 20.plass. To bom i den siste 25-skuddsrunden sendte han ut av finalen.

– Ole var svært nære i San Marino. Godt skutt, men litt tøft mot slutten. Etter en litt tung start på sesongen er vi i siget nå og håper på gode prestasjoner av alle tre i Baku, sier landslagstrener Harald Jensen. For Knut Rustad er dette kun hans andre WC-konkurranse. Den forrige var helt tilbake i 2009. Undseth og Beier Jensen er langt mer rutinerte og har hevdet seg godt internasjonalt gjennom mange år.

Resultater og livedekning hos ISSF – http://www.issf-sports.org/competitions/venue/schedule.ashx?cshipid=1826

Program World Cup Baku 2016
Torsdag 23.06
10 meter luftrifle menn (Are Hansen, Ole-Kristian Bryhn)

Fredag 24.06
10 meter luftrifle kvinner (Malin Westerheim)

Lørdag 25.06
50 meter 60 skudd liggende menn, eliminering (Ole-Kristian Bryhn, Odd Arne Brekne, Are Hansen)

Søndag 26.06
50 meter 60 skudd liggende menn (Ole-Kristian Bryhn, Odd Arne Brekne, Are Hansen)

Mandag 26.06
50 meter halvmatch 3×20 kvinner (Malin Westerheim)
Skeet menn 1.dag (Ole Eilif Undseth, Tom Beier Jensen, Knut Rustad)

Tirsdag 27.06
50 meter helmatch 3×40 menn (Ole-Kristian Bryhn, Odd Arne Brekne, Are Hansen)
Skeet menn 2.dag (Ole Eilif Undseth, Tom Beier Jensen, Knut Rustad)