Ti juniorer til siste World Cup-uttak

Totalt 52 skyttere fra rifle og pistol skyter uttaksskyting for World Cup München til helga. Les alt om hvem som har kvalifisert seg og hva som skjer kommende helg.

Det skytes om billetter til World Cup München både på Kisen og på Årnes til helga. I vedlagte PDF presenteres skytterne som har kvalifisert seg for den avgjørende uttaksskytingen på luftpistol, luftrifle og 50 meter rifle på Kisen. I tillegg gjennomføres lignende uttaksskyting for 25 meter pistol på Årnes med totalt 14 deltakere, og sist helg ble vurderingsstevne for 50 meter pistol gjennomført på Hamar.

Vinnerne av hver enkelt øvelse i Alfhallen på Kisen til helga går direkte til München. Rangering i stevnet danner grunnlag for uttak av inntil tre skyttere i hver øvelse, men da må uttaksskriterier oppfylles av den enkelte skytter. Les mer om uttakskriteriene i vedlegget.

Se PDF med alt om uttaket her! 

Det er gjennom gode prestasjoner i NM luftrifle i mars, NM luftpistol sist helg og 50-meterstevnene på Flisa og Dortmun den siste uka som har gitt de kvalifiserte utøverne muligheten til å nå den største av alle WC-konkurransene gjennom en avgjørende konkurranse på Kisen. Blant de 52 skytterne er det hele 10 juniorer som har kommet gjennom det første nåløyet.

– Det er viktig at vi åpner opp for at alle kan kjempe om plass i World Cup. Alle de ti juniorene fortjener sin plass i den avgjørende uttaket og vi håper de presterer godt. Flere av de har reelle muligheter for å skyte med verdens beste skyttere i München på tross av sin unge alder. Aller viktigst er likevel den erfaringen de får med seg gjennom dette, og selvfølgelig er det viktig for seniorene å se at det jobbes godt blant de unge. Slikt skjerper både treningsarbeid og konkurransegjennomføring på både kort og lang sikt, sier sportssjef Tor Idar Aune.

– Ekstra artig at vi kjører uttaksstevne for pistol og rifle sammen på samme sted. På Skytterlandslaget jobber vi på tvers av grener og ser stor verdi av å konkurrere ved siden av hverandre ved slike anledninger. Det har ikke alltid vært sånn, men det er sikkert at det er sånn nå. Og det blir sånn også framover, sier Aune.