Årets første klubbutviklerbesøk gikk til Bergen

Vår klubbutvikler Wenche Horten var i forrige uke på årets to første klubbutviklerbesøk. Her besøkte hun Sartor Sportsskytterlag og Åsane Pistolklubb.

Først ut var et oppfølgingsmøte hos Sartor Sportsskytterlag, der hun sist var innom i november 2016. Her hadde klubben fått utført de aller fleste oppgavene som vi satte opp på tiltaksplanen.

– Det var moro å se. De som ikke var fullført satte vi opp på nytt og jammen førte vi opp noen nye tiltak også. Sartor hadde to stykker på trenerutdanning før jul. Klubbens medlemmer er også aktive og flinke til å stå på i og med at det snart skal arrangeres NM, forteller Horten.

Så gikk turen til Åsane Pistolklubb, en stor og aktiv klubb med mange flinke skyttere.

– Her bugnet det av ideer og ønsker for å få klubben fra en nå situasjon til en ønsket situasjon for klubben. Her ble mange ideer satt ned i tiltaksplanen. Det var blant annet trening med mening, altså mer organisert trening. Pistolklubben skal ta vare på skyttere etter endt sikkerhetskurs og danne ungdomsgruppe.

Utbedring av anlegg er også noe som sto høyt på ønskelista for klubbens medlemmer klubben har gjort avtale med vår nye anleggskonsulent Tarjei Ravn, som kommer på besøk til klubben i slutten av januar.

– Denne klubben arrangerer utrolig mange stevner, forteller vår klubbutvikler.

– Og har man stevner så er det gjerne salg i kiosken. Vi pratet om det å kunne benytte seg av Bama idrettsfrukt som et alternativ til pølser og vafler. Her kan klubbene tjene gode penger på å selge produkter fra Bama som frukt, baguetter, juice og så videre, er rådet til vår klubbutvikler.

Åsane hadde også seks stykker på trenerutdanning før jul.

– Det skal bli spennende å følge klubben fremover. Det er forøvrig gledelig at klubbene setter stor pris på besøk fra NSF. At klubbene rundt omkring blir sett der de er. Tilbakemelding jeg fikk med en gang var at det var en veldig nyttig kveld og veldig godt å komme igang med en plan, avslutter klubbutvikler Wenche Horten.

Ønsker din klubb å få besøk av klubbutvikleren?

Ta kontakt med Wenche Horten på whorten[at]gmail.com. Under et klubbesøk vil dere få mange nyttige tips og verktøy for klubbdrift, og hjelp til planlegging av de tiltakene klubben ønsker å gjennomføre.