Utdeling av bragdmerkestatuetter

Bragdmerket og bragdmerkestatuetten er Skytterforbundets høyeste utmerkelser for individuelle skytterprestasjoner. Bragdmerkestatuetten ble for første gang delt ut under Skytterkonferansen i år, og her kan du se hvem som fikk den utdelt.

For å få merke, og etter hvert statuett, må skytterne oppnå prestasjoner som gir poeng etter en skala. Denne går i dag fra 1 poeng for NM-gull til 10 poeng for OL- og VM-gull.

Kravet til å få merket er 6 poeng, og for å vinne statuettene er kravene som følger:

Bronse: 50 poeng
Sølv: 100 poeng
Gull: 150 poeng

Bragdmerkepoeng er registret helt siden Skytterforbundet ble etablert i 1946. Pr. 2017 er det 251 skyttere som har greit kravet til merket, mens det er 1154 skyttere som har tatt poeng.

Siden 1967 har også juniorer og veteraner fått poeng (men bare halvparten av seniorpoengene). Samtidig ble også poengskalaen endra, slik det ble gitt mer poeng for internasjonale prestasjoner.

Trykk her for å se den offisielle tabellen for bragdmerkepoeng.

Som nevnt ble bragdstatuetten delt ut for første gang i år. Det er 13 skyttere som mottar bronsestatuetten, 4 skyttere som mottar sølvstatuetten og 6 skyttere som mottar gullstatuetten. Det er mange veteraner med lange karrierer å finne blant disse 23.

Gullvinnerne mottar selvsagt også sølv- og bronsestatuett, og sølvvinnerne mottar også bronsestatuetten. Det er mange sterke skyttere som ennå ikke har oppnådd 50 poeng, og flere av de som i dag mottar bronse og sølv har nok ambisjoner om å avansere på tabellen. Utdeling av statuetter vil nok derfor bli et innslag på Skytterforbund-arrangementer også i åra framover.

Du kan laste ned lysbildene som ble brukt under utdelingsseremonien her for mer detaljert informasjon om vinnerne.

Vinnere av bragdmerkestatuetten i gull:

På bildet fra venstre: Ole-Kristian Bryhn, Tor Heiestad og Vebjørn Berg. Ikke tilstede på Skytterkonferansen, men mottar bragdmerkestatuetten i gull i posten: Harald Stenvaag, Pål Hembre og Tore Brovold. Foto: Andrew Walls.

Vinnere av bragdmerkestatuetten i sølv:

På bildet: Lindy Hansen. Ikke tilstede på Skytterkonferansen, men får tilsendt bragdmerkestatuetten i sølv i posten: Harald Jensen, Espen Berg Knudsen og Leif Steinar Rolland. Foto: Andrew Walls.

Vinnere av bragdmerkestatuetten i bronse:

På bildet fra venstre: Odd Arne Brekne, Petter Bratli, John H. Larsen jr. , Tore Hartz, Gyda Ellefsplass Olssen, Are Hansen, Kenneth Skoglund, Magne Landrø og Hans H. Schjelderup. Ikke tilstede på Skytterkonferansen, men får tilsendt bragdmerkestatuetten i bronse i posten: Monica Lillehagen, Ole Magnus Bakken, Erik Watndal og Malin Westerheim. Foto: Andrew Walls.