Nye uttak EM og World Cup

Norges Skytterforbund har gjort kompletterende uttak til EM Luftvåpen og uttak til de første World Cup-konkurranser i både pistol, rifle, OL-trap og skeet.

Følgende skyttere er tatt ut til internasjonale oppdrag for Norge:

Kompletterende uttak EM Luftvåpen:
Pistol Junior
Kirstin Dorothea Jensen
Erik Eknes

Uttak gjort i henhold til uttakskriterier og landslagstreners vurderinger etter H&N Cup i München forrige uke. Sportssjefs innstilling godkjent av TIK. Troppen til EM er da komplett.

World Cup Rifle i New Delhi i februar:
Katrine Lund
Jenny Stene
Jeanette Hegg Duestad
Simon Kolstad Claussen
Endre Hagelund
Henrik Larsen

Uttak gjort i henhold til uttakskriterier. Forhåndsuttak supplert med en utøver. Sportssjefs innstilling godkjent av TIK.

World Cup Rifle og Pistol i Beijing i april:
Pistol
Siv Marit Løvhaug
Ingeborg Gran
Ole-Harald Aas

Rifle
Katrine Lund
Jenny Stene
Jeanette Hegg Duestad
Simon Kolstad Claussen
Vegard Nordhagen
Henrik Larsen

Uttak gjort i henhold til uttakskriterier. På grunn av ekstraordinær lang behandlingstid for visum til Kina er uttak framskyndet. Forhåndsuttak på rifle supplert med en utøver på bakgrunn av prestasjoner inneværende sesong. Skjønnsmessig vurdering benyttet på uttak pistol etter innstilling fra landslagstrener. Endelige uttakskriterier for øvrige internasjonale konkurranser for pistol presenteres i løpet av kort tid på våre nettsider. Sportssjefs innstilling til WC Beijing er godkjent av TIK.

World Cup Lerdueskyting i Acapulco i mars:
OL-Trap
Jan Øivind Johansen
Espen Unneland
Claus Tornsberg

Skeet
Malin Farsjø
Jørgen Engen
Jonas Filtvedt
Erik Watndal

Skjønnsmessig vurdering benyttet på uttak basert på prestasjoner i 2018 og satsing i 2019, etter innstilling fra landslagstrenere. Endelige uttakskriterier for øvrige internasjonale konkurranser for skeet og OL-trap presenteres i løpet av kort tid på våre nettsider. Sportssjefs innstilling til WC Acapulco er godkjent av TIK.

Spørsmål eller kommentarer til uttakskriterier og uttak kan rettes til sportssjef Tor Idar Aune på mail eller mobil. Eventuelle klager på uttak kan kun rettes skriftlig til sportssjef på mail. Landslagstrenere har ikke ansvar for å kommentere eller besvare slike henvendelser, alt skal rettes til sportssjef.