Erik Watndal får A-stipend fra Olympiatoppen

Hele sju norske skyttere får stipend fra Olympiatoppen i rekordhøy tildeling til Skytterlandslaget. Erik Watndal får eneste A-stipend i 2019, og over 4 millioner kroner blir tildelt forbundet totalt.

– Vi er svært takknemlige for tilliten vi blir vist av Olympiatoppen og de midler vi får til gjennomføring av sesongen 2019. Vi har betydelig økning både i støtten til driften av Skytterlandslaget, utøverstipend, prosjektarbeid og overnattingsdøgn for trening og samlinger på Olympiatoppen. Dette er en svært god tildeling for vår del og gir oss muligheter til å ta enda et steg opp til de beste i verden, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Sju norske skyttere får stipend inneværende sesong. Støtten til utøverne øker med over en halv million kroner fra i fjor, og kommer som et resultat av gode prestasjoner og resultater. Svært gledelig er det at de unge skytterne Jørgen Engen, Jenny Stene, Jeanette Hegg Duestad og Benjamin Tingsrud Karlsen er inne for første gang på Olympiatoppens stipendliste. Fjorårets eneste stipendmottakere Heidi Sørlie-Rogne og Henrik Larsen er også inne i 2019. Men det er hard kamp om stipendmidlene med alle de andre norske idrettene og kravene til A-stipend er skjerpet. Kun skeetskytteren Erik Watndal får tildelt A-stipend etter sitt EM-sølv og VM-sølv i 2018.

A-stipend:
Erik Watndal, skeet

B-stipend:
Heidi Sørlie-Rogne, rifle para
Jenny Stene, rifle
Henrik Larsen, rifle

U-stipend:
Jeanette Hegg Duestad, rifle
Benjamin Tingsrud Karlsen, rifle
Jørgen Engen, skeet

– Med unntak av Benjamin er alle disse stipendmottakerne også inne på Skytterlandslaget Elite og får ytterligere støtte fra Skytterlandslaget etter individuell vurdering. Vi har vært tydelige siden oppstarten av Skytterlandslaget på at vi jakter de som vil mest og gjennomfører, og at vi gir ekstra muligheter til de som tar steget helt opp i verdenstoppen. Vi har begrenset midler, men mener vi nærmer oss et akseptabelt nivå på vårt tilbud til toppskytterne våre og tror på ny framgang også i 2019, sier sportssjef Aune.

Jeanette Hegg Duestad er en av utøverne som mottar Olympiatoppens U-stipend.

– Skytterlandslaget er på vei gjennom et generasjonsskifte og det er imponerende hvilke prestasjoner og resultater som leveres midt inne i denne prosessen. Vi ser utøvere som virkelig vet hva som kreves og som sammen skaper sterke treningsmiljø og et herlig trøkk, sier Dag Kaas, som er Olympiatoppens coach inn mot skyting.

– Skyting er en av sommeridrettene her i Norge med absolutt størst framgang internasjonalt i 2018, og det skyldes ikke bare fremragende utøvere. Vi i Olympiatoppen mener den nye organiseringen med en toppidrettskomite, sportssjef og ett samlet landslag for alle grener er en god tilpasning til det som kreves for å bli best i verden. Det gjøres et meget godt arbeid både organisatorisk og sportslig, og vi i Olympiatoppen gleder oss til godt samarbeid også i 2019, sier Kaas.

Heidi Sørlie-Rogne er en av utøverne som mottar Olympiatoppens B-stipend.

Nytt paraprosjekt
Støtten til prosjektet Skytterlandslaget UNG videreføres ytterligere som forventet. Det er her det legges til rette for de unge hardtarbeidende talentene våre og dette fortsetter som planlagt. I tillegg mottar Skytterlandslaget nye midler til ett nytt prosjekt på paraskyting, som skal presenteres noe senere i vinter. Norges Skytterforbund er plukket ut som ett av forbundene som mottar midler fra Stiftelsen VI, koordinert av Olympiatoppen.

– En ide ble skapt før jul og Olympiatoppen velger å bli med oss i en ny og forbedret satsing på alt fra rekruttering til arbeid med de beste paraskytterne i PL-øvelsene. Vi har i mange år hatt en god satsing på paraskyting, og får nå muligheten til å videreutvikle dette. Vi kommer tilbake med mer informasjon i løpet av kort tid, sier sportssjef Aune, som har ansvar for alle grener av toppidretten, inkludert utøvere i både OL og Paralympics.