Sjetteplass til Jonas Filtvedt i World Cup

Jonas Filtvedt ble nummer seks i skeetfinalen i ISSF World Cup for lerdue i Lahti torsdag kveld. Dette er hans beste internasjonale prestasjon noen gang, og han var svært nær å sikre Norge en ny kvoteplass i OL i Tokyo.

Med 121 treff i kvalifiseringen over 125 duer, måtte Jonas Filtvedt inn i såkalt shoot-off om den sjette og siste finaleplassen. Der vant han blant annet over tidligere Europa- og verdensmester Jesper Hansen fra Danmark. I finalen kjempet Filtvedt om både seier og kvoteplass til OL, og selv etter en dårlig start så det ut som om Filtvedt var skikkelig i gang da det ble bom på skudd 20, rett før den første elimineringen. Dermed røk nordmannen ut som førstemann og ble nummer seks.

Fra tidligere var en 15. plass i Beijing i 2010 hans beste plassering i World Cup, men Filtvedt har hatt stor framgang denne sommeren og er i ferd med å etablere seg i verdenstoppen ni år etter han slo gjennom med 9. plass i VM. Etter det har det vært store svingninger i hans karriere, men nå er han sterkere enn noen gang. Også i VM i italienske Lonato i juli skjøt han 121 treff og EM arrangeres samme sted i september.

Italienske Luigi Lodde var suveren i kvalifiseringen og tangerte verdensrekorden med 125 treff, før han også vant finalen noen timer senere. Fjorårets sølvvinner fra både EM og VM, Erik Watndal avsluttet sin kvalifisering godt og ble til slutt nummer 28 av de 130 skytterne i WC-runden i Finland med sine 117 treff etter beskjeden treffprosent første dag. Siste norske skytter Jørgen Engen ble nummer 60 med 114 treff. Onsdag avsluttet Malin Farsjø på 34. plass med 106 treff i kvinneklassen.

Se videoopptak av hele finalen på ISSFs YouTube-kanal her.