Dobbelt norsk i nytt internasjonalt veteranmesterskap

Skeetskytterne Geir Heggertveit og Frank Hansen dominerte pallen i seniorklasse 2 under det nyopprettede mesterskapet ISSF World Masters Championships i Suhl i går ettermiddag.

Geir Heggertveit sikret norsk gullmedalje og Frank Hansen tok sølv. Ole Henrik Gusland skjøt også godt og fikk sjetteplass i finalen.

– Det er selvfølgelig ekstra kjekt at vi klarte å ta en dobbeltseier, skriver den fornøyde gullmedaljevinneren på sin Facebookprofil.

Vi gratulerer!

Se alle resultatene fra finalen her.

Dette er aller første gang ISSF arrangerer det nye veteranmesterskapet “World Masters Championships”. Mesterskapet arrangeres for rifle, pistol- og lerdueskyttere fra 45 år og oppover i fem aldersklasser. Blant disse klassene kan skyttere i klasse 1 (45–54 år) og klasse 2 (55–64 år) konkurrere om verdensmestertittel, mens de tre øvre aldersklassene, klasse 3 (65–69 år), klasse 4 (70–74 år) og klasse 5 (over 75 år) kan konkurrere om medaljer men ikke verdensmestertittel.

Frank Hansen og Geir Heggertveit på pallen under 1st ISSF World Masters Shooting Sport Championship i Suhl 2019.

Det tyske skytterforbundet rapporterer at det nye mesterskapet er populært og at hele 427 skyttere fra 32 land for tiden deltar i konkurransene som foregår i den tyske byen Suhl i Thüringen.