To EM-gull og tre verdensrekorder

Simon Kolstad Claussen vant sitt tredje og fjerde gull i EM Pistol og Rifle 25m, 50m og 300m 2019 i Italia i dag. Det siste på lag med Hans Kristian Wear og Kim-Andre Lund, som begge satte verdensrekorder.

Simon Kolstad Claussen og Jenny Tovseth Vatne under EM Pistol og Rifle 25m, 50m og 300m i Italia 2019.

Etter 59 tiere ble det 9,9 på det siste skuddet i dag, bare millimetere fra tangering av verdensrekorden, men det holdt uansett til EM-gull med totalt 599 poeng. For en prestasjon av Simon, som har hatt en hektisk uke i Bologna med EM-gull lag og Mixed Team før han satte seg på bussen til Tolmezzo lørdag kveld. I går ettermiddag vant han EM-bronse i Mixed Team sammen med Jenny Tovseth Vatne og nå vinner han sitt tredje EM-gull på én uke. Fantastiske prestasjoner av en stor idrettsutøver som etter dagens fangst står med 4 gull og 1 bronse i EM 2019.

Her forteller Simon hvordan det var å stå på standplass i dag:

– Jeg måtte bruke de første ti-tolv skuddene på å komme i gang, og skyte meg litt varm. Men når jeg bare kom meg over den start-kneika, så gjennomførte jeg helt vanvittig. Kanskje min beste tekniske liggende-match noen sinne, uansett kaliber, helt til siste skuddet. Der gikk skuddet av på pulsutslaget og satt akkurat utenfor. Men de øvrige 59 skuddene var så vanvittig bra, så det ble gull likevel, forteller han.

Verdensrekorden kom senere på dagen i lagkonkurransen på 300 meter standardrifle halvmatch, der det ble gull sammen med Hans Kristian Wear og Kim-Andre Lund med verdensrekord 1165 poeng, hele 14 poeng bedre enn den forrige. Mens Simon nøyde seg med 585 poeng i den konkurransen, så klinket like godt de to andre til med individuell verdensrekord 590 poeng begge to.

På kvinnesiden gjorde Jenny Tovseth Vatne også en god innsats på 300m 60 skudd liggende, og havnet på 12. plass i den individuelle konkurransen etter å ha kvalifisert seg fra eliminasjonsrunden og tatt EM-bronse i Mixed Team-øvelsen i går.

Se alle resultatene fra dagens konkurranser her.

Norges rifleskyttere har hittil i EM vunnet 5 gull, 1 sølv og 3 bronse i seniorklassen.

Ny personlig rekord for pistolskytter

Våre pistolskyttere avsluttet mesterskapet med solid innsats på 25 meter grovpistol i går. Beste nordmann var Runar Magnussen (i midten på bildet under) som tok 26. plass med 568 poeng og 19 innertiere.

Pistolskytterne Morten Nygård Bergheim, Runar Magnussen og Ole-Harald Aas under EM Pistol og Rifle 25m, 50m og 300m i Italia.

Morten Nygård Bergheim (til venstre i bildet) tok ny personlig rekord med 567 poeng og 20 innertiere, som sikret ham 28. plass.

Ole-Harald Aas tok 37. plass med 560 poeng og 9 innertiere.

Følg vår dekning av den norske innsatsen under EM i pistol og rifle for 25m, 50m og 300m 2019 i Italia på våre facebooksider her, og se program og oversikt over de norske utøverne på vår samleside her.