Første norske kvoteplass sikret til de paralympiske leker

Det ble en stor dag for den norske troppen under VM i paraskyting i Sydney søndag, når Sonja Jennie Tobiassen tok den første kvoteplassen vår til neste års leker i Tokyo.

– I dag jobbet jeg beinhardt, og det var ingenting som kom gratis. Det var kort vei fra skuffelse til suksess i dag, siden jeg var svært skuffet etter endt skyting. Men når jeg fikk vite at det holdt til kvoteplass var det lykke over å ha nådd målet jeg kom hit for, sier Sonja etter skyting.

Sonja skjøt seg til en 24. plass med 624,8 poeng. Det ble i dag delt ut 5 kvoteplasser, hvorav 2 til menn, 2 til kvinner og en uavhengig av kjønn. Det er et litt annet system enn man er vant til gjennom ISSF-konkurranser, og dette kan leses mer om her.

Tøff start på VM på lørdag

Mesterskapets første konkurranse ble vel gjennomført av våre tre skyttere lørdag. Her var det et stort felt med 70 startende, hvor det ble litt for tøft å henge med for våre denne gangen og resultatene i går ble:

28. Paul Aksel Johansen – 629,0
57. Jørn Dalen skjøt – 624,2
60. Monica Lillehagen – 623,5

– Det er tøft å være de som får oppgaven med å starte en stor konkurranse, men alle jobbet hardt for å gjennomføre på en god måte. Det er også overraskende kaldt både inne og ute her i Sydney (rundt 15-16 grader også inne), så det er en utfordring å holde varmen hele veien når man ikke har noe sted å kunne varme seg gjennom dagen, sier landslagstrener Malin Westerheim.

Liveresultater fra VM i paraskyting kan følges her. Alle mesterskapets finaler vil bli livestreamet på World Shooting Parasports facebooksider. Vi legger også ut oppdateringer fra den norske innsatsen på våre facebooksider og oppsummeringer av konkurransene på skyting.no gjennom hele mesterskapet.

Les også mer om skyting for funksjonshemmede i Norges Skytterforbund her.