Daniel Waløe tar første norske medalje under VM i paraskyting 2019

Rifleskytter Daniel Waløe tok norges første medalje under VM i paraskyting i Sydney i dag tidlig norsk tid, da han skjøt seg til sølvmedalje i klassen for VI-skyttere.

Waløe var suverent best i den innledende kvalifiseringen med 605,1 poeng, ett poeng foran finske Timo Herman Nyström som skjøt 604,1 poeng. Finsken snudde imidlertid dette resultatet i finalen, og tok gull etter en svært spennende duell med Waløe.

Dette er aller første gangen VI-skyting – skyting for blinde og svaksynte – står på programmet under VM i paraskyting, og da er det selvfølgelig ekstra stas at en nordmann står på pallen. Vi gratulerer!

Det deles imidlertid ikke ut kvoteplasser i denne klassen, da VI-skyting ikke er en øvelse i de paralympiske leker enda. Det jobbes for å få det inn i programmet for 2024.

Se opptak av finalen på World Shooting Para Sports Youtube-kanal her.

Liveresultater fra VM i paraskyting kan følges her. Alle mesterskapets finaler vil bli livestreamet på World Shooting Parasports facebooksider. Vi legger også ut oppdateringer fra den norske innsatsen på våre facebooksider og oppsummeringer av konkurransene på skyting.no gjennom hele mesterskapet.

Les også mer om skyting for mennesker med funksjonsnedsettelser i Norges Skytterforbund her.