Jenny Stene tildelt Kongepokalen for kvinner 2019

Vinner av Kongepokal for kvinner 2019 er Jenny Stene fra Kisen MSL for seieren under NM rifle 50/300m i øvelsen 50m 3×40 skudd, der hun oppnådde 1188 poeng i innledende skyting og 462,4 poeng i finalen.

Jenny skjøt ny norgesrekord under både innledende skyting og i finalen. Innledende resultat var også hele tre poeng over hennes egen gjeldende verdensrekord. Med denne fantastiske skytingen ble Jenny en soleklar og verdig vinner av Kongepokalen for kvinner i 2019. NSF gratulerer!

Bakgrunn for årets tildeling: Kongepokalene skulle i utgangspunktet tildeles innen lerdue i 2019 etter fast rullering i NSF. Vinner av Kongepokalen for menn ble som tidligere publisert tildelt Tore Brovold for hans resultat i NM OL-trap. For kvinner var det imidlertid ikke nok deltagere innen OL-trap og skeet til å oppfylle NIFs krav om kvantitet for utdeling av Kongepokalen (15 deltagere), og i henhold til fellesreglementet oppsettes i slike tilfeller et utvalg av Toppidrettskomiteen som beslutter tildeling for beste resultat (innledende og finale sett under ett) blant samtlige grener. Utvalget bestod av Ingrid Stubsjøen, Ole Henrik Gusland, Svein Roger Stamnestrø, Christan Lilleng og Line Teppedalen.