Tips til hjemmetrening og hjemmeaktivitet

Regjeringen bestemte i påsken at kultur- og idrettsarrangementer forbys frem til 15. juni. Restriksjonene gjelder alle typer idrettsarrangement, både store og små. I forbindelse med at det ikke er mulig å gjennomføre idrettsarrangement eller konkurranser på norske idrettsanlegg har flere klubber nå tatt initiativ til ulike hjemmeaktiviteter.

Vi vet at mange savner muligheten til å konkurrere og vi har derfor samlet hjemmeaktiviteten vi har fått tips om her, og håper at dette kan bidra til å skape trening og aktivitet på hjemmebane.

Vi tar gjerne imot flere tips til hjemmetrening og hjemmeaktivitet. Send dette til: nsf @ skyting.no

Karantene Cup for Luftpistol
Deltakere skyter hjemme etter vanlige krav og rapporterer resultater til arrangør. Dette er ikke approbert og teller heller ingen plasser. Heller ikke premiering, kun ekte skyteglede. Du finner informasjon om Karantene Cup her. 
Resultater finner du her.

Trace Hjemmebane Cup for luftrifle
Luftrifleaktivitet som arrangeres ved at deltakere gjennomfører hjemme og leverer sine resultater til arrangementet de deltar på. Hver treningsøkt blir publisert på Trace Hjemmebane Cups Facebook side. Du finner mer informasjon her.

Midtuke Hjemmebane-stevne
Arrangeres av Gudbrandsdal Sportsskyttere. Du finner mer informasjon her

Home Range Cup
Aktivitet for paraskyttere (SH1, SH2 og SHVI). Mer informasjon om aktiviteten her. Usikkert om denne kan gjennomføres hjemme, men ta kontakt med arrangør for å avklare om det er mulig dersom du ønsker å delta. Påmeldingfrist er 1. mai. Man må fysisk skyte enten på papp, eller på elektronisk skive. Et utvalg av skyttere trekkes ut til å sende inn skiver/utskrift for kontroll i etterkant. Skiver/utskrift må derfor oppbevares gjennom alle 4 rundene i tilfelle man blir trukket ut. Oppfordrer «alle» SH skytterne å melde seg på, men du må ha tilgang til 10m bane i sommer. Treningsperioden er fra juni til september.

Les også gjerne vår artikkel om tips og triks for å trene skyteteknikk hjemme her. 

Vi minner samtidig om at følgende koronavettregler gjelder for NSFs klubber og klubbmedlemmer, i tillegg til de generelle koronavettreglene til NIF: 

Reglene gjelder både for innendørs- og utendørs skytebaner, herunder klubbhus og fellesområder.

  1. Konkurranser/stevner på norske idrettsanlegg er forbudt frem til 15. juni.
  2. Klubber som disponerer baner som er eid/stengt av kommunen, må forholdes seg til kommunale bestemmelser.
  3. Trening i små grupper, med maksimalt 5 personer på banen tillates. Trenere/ledere inngår i de 5.
  4. Den enkelte er selv ansvarlig for å følge myndighetenes pålegg når det gjelder avstand 2 m til andre personer og de generelle hygienerådene. Berøringspunkter som dørhåndtak bør vaskes med såpe/vann eller desinfiseres før og etter bruk.
  5. Det er ikke tillatt å låne bort eget våpen/skytterutstyr, da dette kan medføre økt risiko for overføring av smitte. Dette gjelder også klubbvåpen.
  6. Det er inntil forholdet er avklart med FHI, kun tillatt å benytte egne skytematter ved liggende skyting.
  7. Personer som er i isolasjon, karantene eller har symptomer som kan tyde på koronasmitte, har ikke adgang til banen.

Ta hensyn til dine medmennesker og gjør det du kan for å hindre at smitten sprer seg.

Vi ber også våre organisasjonsledd om å følge med på de de rådene og retningslinjene som oppdateres jevnlig fra Folkehelseinstituttets hjemmesider.

For kontinuerlig oppdatert informasjon om koronaviruset i forbindelse med NSF, se vår infoside her.