Vinnere av årets priser og bragdmerkestatuetten 2020

Under «formøtet» til Forbundstinget 2021 ble det delt ut fem priser, i tillegg til bragdmerkestatuetter: Årets Skyttersjel 2020, Årets Arrangør 2020, Årets Klubb 2020, Årets Gjennombrudd 2020 og Årets Utøver 2020. Prisene ble delt ut under «formøtet» til Forbundstinget 2021. På grunn av koronaviruspandemien ble prisen delt ut digitalt, og vinnerne sendte videohilsener til NSF!

Årets arrangør: Storfjorden Sportsskytterlag


Begrunnelse fra Breddeidrettskomiteen: «Storfjorden Sportsskytterlag arrangerte NM Grovkaliber (300m), som det vanket store mengder ros for fra både forbund og deltagere. Lånte bane og dro i land et vellykket NM.»

Videohilsen:

Årets klubb: Fredrikstad MSL


Begrunnelse fra Breddeidrettskomiteen: «Fredrikstad MSL har hatt langsiktig og målrettet trening som per idag har tre utøvere på landslag i juniorklassen fordelt på gutter og jenter. Det er flott ut i fra størrelsen på klubben.»

Videohilsen:

Årets gjennombrudd: Ole-Harald Aas


Begrunnelse fra Toppidrettskomiteen: 25 år gammel fikk Ole-Harald Aas endelig bevist at han kan nå verdenstoppen som pistolskytter. I H&N Cup i München var et stort høydepunkt. Turneringen regnes som verdens beste skytestevne på luftpistol og luftrifle. Med 581 poeng gikk Ole Harald til finale og var bedre enn kinesiske storstjerner som Pang (olympisk mester), He (dobbelt Asia-mester) og Pu (verdensmester).

Prestasjonen i H&N Cup kom bare uker etter at Ole-Harald først satte norsk rekord på 579 poeng før jul 2019 og så 580 og 582 i Kisen Open rett etter jul. Topp internasjonale resultater av en svært målbevisst skytter.

Videohilsen:

Årets utøver: Jeanette Hegg Duestad


Begrunnelse fra Toppidrettskomiteen: Jeanette Hegg Duestad var bare 0,1 poeng fra medalje i EM-finalen på 10 meter luftrifle i Wroclaw og endte på 4.plass. Norge har kun tre EM-medaljer fra tidligere i denne disiplinen. Sammen med Jenny Stene og Johanna Reksten vant hun et historisk EM-sølv i lagkonkurransen i samme EM. I NM 2020 50 meter helmatch vant hun kvalifiseringen på 1190 poeng og finalen på 465,9 poeng – begge resultater godt over verdensrekord. Med denne prestasjonen vant hun også H.M. Kongens pokal som i fjor ble delt ut på tvers av alle grener i NSF. Gjennom trening i 2020 har hun vært imponerende sterk og har hatt stor utvikling.

Videohilsen:

Årets skyttersjel: Trine Lind Vestli


Begrunnelse fra Breddeidrettskomiteen: Trine Lind Vestli startet med skyting i august 2020 i Asker Skyteklubb. Allerede så fersk som hun var, dro hun på kvinnelig skytesamling i regi av Norges Skytterforbund for å lære og utvide nettverket sitt. Hun ble inspirert etter samlingen og tok initiativ til å ha en kvinnelig aften i skytterlaget, og har vært en ressurs som bidrar med mye optimisme i klubben.

Videohilsen:

Bragdmerkestatuetten i bronse: Jenny Stene

Grunnlag:
56 poeng
Bronse EM senior 2019
Sølv EM junior 2017
Tredjeplass WC senior 2018 og WC junior 2016
NM: 3 gull senior (2019-2020)
NM: 10 gull junior (2015-2018)
Lagmedaljer: 1 gull VM jr., 3 gull og 2 sølv EM sr./jr.

Bragdmerkestatuetten i bronse: Jeanette Hegg Duestad

Grunnlag:
65,5 poeng
Gull EM senior 2019
Bronse VM jr 2017 og EM jr. 2018
WC senior: 1 tredjeplass 2019
WC junior: 1 seier, 2 tredjeplasser (2017-2019)
NM: 2 gull senior 2020, 7 gull junior (2018-2019)
Lagmedaljer: 1 gull VM jr., 2 gull og 1 sølv EM sr./jr.