Heidi gir seg som topputøver

En av våre to Paralympicsutøvere i Tokyo velger å nå å avslutte sin toppidrettssatsing. Heidi Sørlie-Rogne trapper ned etter å ha satset nesten alt på idretten sin de siste årene.

– Det har ikke vært en lett avgjørelse å ta, men det er det riktige nå. Nå skal jeg prioritere jobb, familie, venner, og det å ha litt fritid. Det er skikkelig rart og det føltes litt vemodig da jeg orienterte trener og sportssjef, sier Heidi Sørlie-Rogne.

Heidi har vært en av våre aller beste parautøvere de siste årene, med 2.plass i World Cup på 50 meter som sitt beste resultat internasjonalt. Hun deltok i paralympiske leker både i Rio i 2016 og i Tokyo nå denne sommeren.

– Jeg er så glad for at Skytterforbundet har sett jobben jeg har lagt ned, og som følge av det har gitt meg de mulighetene jeg har fått. Jeg har lagt ned tusenvis av treningstimer opp gjennom årene. Det har gjort at jeg har fått reise til steder i verden jeg antagelig ikke ville reist til hvis det ikke hadde vært for skytingen og jeg har fått konkurrere mot verdens beste skyttere. Jeg har samtidig fått være en del av et landslag med gode lagkompiser og gode trenerressurser, sier Heidi

Hun er takknemlig for de muligheter hun har fått og som den første av våre parautøvere har hun i perioder trent fast med olympiske skyttere i oppladningen til PL i Tokyo.

– Å trene med de ikke-funksjonshemmede skytterne på Skytterlandslaget ELITE har hjulpet meg fremover og forhåpentligvis har det gitt noe tilbake også til de skytterne. Og det har vært så spennende og lærerikt å få jobbe tett med Olympiatoppen og de fagressursene som er der. Alt fra helse, fysio, ernæring og ikke minst mentaltrening har vært viktig, sier Heidi.

– Heidi har vært vår mest seriøse parautøver gjennom mange år. Spesielt god på struktur, planlegging og nøyaktighet, men hun har også lagt ned en imponerende treningsmengde, helt på høyde med våre utøvere i de olympiske øvelsene. Hun var kanskje på sitt aller beste før og under PL i Tokyo, men lyktes dessverre ikke 100% i konkurransene. Det hadde vi virkelig unnet henne, men toppidretten er brutal innimellom. Jeg vil takke Heidi for hennes bidrag til Skytterlandslaget, både som menneske og utøver, og vi vil savne både klokskapen og vennligheten hennes i tida framover. Hun har rett og slett vært et forbilde for paraidretten og vi håper å videreføre mye av det hun står for i vår satsing på Skytterlandslaget, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Heidi har mye å takke sin arbeidsgiver FFO (Funksjonshemmedes Fellesorgansisasjon) for de mulighetene hun har fått til å utvikle seg til toppskytter. Gjennom en avtale med NSF har FFO lagt til rette for at Heidi har fått optimale muligheter for å trene og konkurrere.

– Jeg vil takke FFO for den sjansen Heidi har fått. De har utvist stor forståelse for hva som kreves i toppidretten og vært en suveren arbeidsgiver for Heidi. I tillegg har støtten fra Stiftelsen VI de siste årene vært avgjørende for finansieringen av hennes karriere, sier sportssjef Aune.

– Jeg skal nok fortsatt være i miljøet. Kanskje skal jeg etter hvert også skyte litt, og kanskje skyte noen mindre konkurranser, men jeg skal ikke fortsette å trene nærmere 1000 timer i året. Og ikke minst skal jeg være mamma og heie masse på Martin hvis han ønsker å fortsette å satse på sin skyting, sier Heidi. Sønnen Martin er allerede etablert på Skytterlandslaget UNG og er en av verdens beste riflejuniorer i sin klasse.

– Det er mange å takke i en sådan stund, men selvsagt har Martin og mannen min Stian vært aller viktigst. Og de siste to årene selvsagt Alexander, avslutter Heidi og tenker på sin faste assistent i forberedelsene til Tokyo, Alexander Teisrud.

Heidi Sørlie-Rogne sammen med assistent Aleksander Teisrud under Paralympics i Tokyo.