Pall, åpen klasse. 

NM 2022 – Compak Sporting

Første konkurranse – Compak Sporting under NM-Veka er ferdig! Denne gang arrangeres dette av Eidanger JFL. Det har vært fantastisk de første dagene av NM-Veka, og det kan meldes om fantastisk vær, og fantastisk humør blant skytterne. Mer om NM-Veka kan du lese her. 

Første konkurransedag var onsdag, 22. juni, der de første 75 duene ble skutt. Eidanger JFL er kjent for sine kreative baner, uavhengig av dette var det mange gode resultater etter første dag. Best av alle var Nicolai Wagner fra Team Hagleskyting og Magne Gusland fra Brunlanes S.S., som åpnet med 74 treff første dag. Nicolai har hittil hatt en strålende sesong! Mer imponerende var det at junioren kom tilbake fra EM kun en dag i forkant av NM – uten at våpenet kom tilrette. Dermed skjøt Nikolai med et lånt våpen. Han rakk ikke å være med på treningen dagen i forkant av NM heller, så han tok NM banene på strak arm!

Pall, junior.

Nikolai Wagner fortsatte den gode skytingen torsdag, med nye 74 treff. Dermed står han igjen som norgesmester med 148 poeng, 6 poeng bedre enn nest beste skytter i mesterskapet. Fantastisk skyting! Blant juniorskytterne i mesterskapet var Nikolai Ynnesdal fra Kroken JFF nest best med 139 treff, mens Oscar Bratlie fra Team Hagleskyting var like bak med 138 treff. Oscar er fortsatt ungdomsskytter, og gjorde det helt fantastisk under NM – Vi gleder oss til å se fortsettelsen!

Nicolai Wagner tok gullet i Åpen klasse. Plass 2, 3 og 4 hadde lik poengsum på 142 og måtte dermed ut i omskyting for å avgjøre hvem som ble sølv og bronse vinner. Etter en spennende omskyting, var det John-Ole Elseth Nordskog som gikk ut på 4. plass med 20 treff. Siden Marius og Roar stod med like mange treff etter omskyting på 23 treff, måtte de ut i en spennende sudden finale. Den var det Marius Sørensen fra Tvedestrand JFF som vant, foran Roar Olsen fra Glåmdal LS. Det var en thriller av en sudden, men Marius var best her, vi gleder oss over action på banen!

I veteranklassen var det Tore Skjønhaug fra Rakkestad og Degernes JFF som vant med 136 treff, dette foran Jon Salve Håkedal fra Team Hagleskyting med 135 treff. Ole Henrik Gusland fra Brunlanes SS vant bronsen med 133 treff.  Med andre ord var det svært jevnt i teten – og kampen om norgesmestertittelen!


Pallen fra veteran og kvinneklassen.

Caroline Waller fra Brunlanes SS ble norgesmester med 126 treff, foran Åshild Camilla Nordli fra Østlandske SS med 122 treff. Anette Storeskar fra Glåmdal SS tok bronsen like bak med 121 treff.

Pall, lagskyting.

Mye god lagskyting!
Lagskyting er veldig populært, og i år var det med 25 lag som konkurrerte om pallplass.

Gullet gikk til Brunlanes S.S. 1 med 418 poeng. Laget bestod av: Magne Gusland, Martin Røsrud Graven og Tom Nalum. Sølv gikk til Kroken 1, som bestod av Nicolai Ynnesdal, Ole Morten Aakre og Abraham Jostein Nesland med 413 poeng og bronsen gikk til Glåmdal lerdueskyttere 1 som bestod av Roar Olsen, Trond Arne Grinder og Knut Andre Holøien med 405 poeng.

Fullstendige resultatlister fra mesterskapet finner du her. 

Vi gratulerer arrangør med en flott første konkurranse, og ser frem til NM i Fitasc Sporting som arrangeres lørdag – søndag. Gratulasjon går også til alle skyttere, nye norgesmestere og medaljevinnere! Vi takker for to fantastiske dager så langt.

I helgen arrangeres også Farris Sportsskyttere NM i PPC.