I dag har det blitt skutt del 2, og finaler på Sillhuettpistol, samt liggende for ungdom og paraskyttere på 50-meter. Veteran skjøt også 40-skudd liggende, og match på 300 (her 200 meter). Det ble også gjennomført mix konkurranse på liggende.

Husk at du her kan laste ned bilder fra årets NM!

Silhuettpistol:
Junior:
Ane Bjørkås Torgersen fra Sola Pk,  Even Lien Akre fra Hafsfjord Pk, Tobias Skaarstad fra Sola Pk og Hans Wang Nøstvold fra Tromsø Pk møttes i medaljematch for junior. Det var mye god skyting, og skytterne var jevne underveis.  Etter 4 serier skutt hadde Ane 6 treff, Even 5 treff, Tobias 3 treff og Hans 2 treff. Dermed ble Hans Wang Nøstvold nummer 4 i denne øvelsen.

Med få treff som skilte de ulike skytterne, var det knyttet stor spenning mot de to neste seriene, for hvem som skulle vinne kampen om edleste valør. Etter 6 serier hadde Ane 12 treff, Even 7 treff, mens Tobias hadde 4 treff. Dermed vant Tobias bronsen. Ane holdt hodet kaldt, og etter 7 serier, kunne hun allerede kalle seg norgesmester, dermed ble den 8 serien, en paradeserie – med sluttresultat 15-9. Vi gratulerer Even med sølv, og Ane med gull i sillhuettpistol!

Slik ble resultatene etter medaljematchen:
1. Ane Bjørkås Torgersen fra Sola Pk
2. Even Lien Akre fra Hafsfjord Pk
3. Tobias Skaarstad fra Sola Pk
4. Hans Wang Nøstvold fra Tromsø Pk

Åpen klasse:
I medaljematchen i åpen klasse møttes Ole-Harald Aas, Bærum Pk, Johnny Jenssen, Mo Pk, Ludvik Hembre, Bærum Pk og Mattis Hembre, Bærum Pk. Dette siste seg å bli en spennende finale, da det tidligere hadde vært shoot-off for å komme videre til kampen om medaljer. Det viste seg at også her ville det bli shoot-off!

Etter 20 skudd i medaljematchen ledet Ole-Harald med 11 treff, Johnny hadde 10 treff – mens Ludvik og Mattis måtte ha shoot-off om bronsemedaljen. Ludvik skøt her 2 treff, mens Mattis skøt 1 treff. Dermed ble Mattis nr. 4 i årets NM i silhuett!
Etter 6 serier ledet Ole-Harald med 18 treff, Johnny hadde 14 treff, mens Ludvik hadde 10 treff. Dermed vant Ludvik bronse i årets NM på sillhuettpistol.
Det var en jevn 7. serie, men da Johnny sto igjen med 2 treff etter 8. og siste serie – var det klart at Ole-Harald Aas ble er norsk mester i Sillhuettpistol! Stillingen ble 22-19.
Slik ble resultatet etter medaljematchen:
1. Ole-Harald Aas, Bærum Pk
2. Johnny Jenssen, Mo Pk
3. Ludvik Hembre, Bærum Pk
4. Mattis Hembre, Bærum Pk
Rifle, 50m:
Det ble i dag skutt liggende for SH1 og SH2 – der vi kunne se rimelig høyt nivå, også her. Ove Foss fra Stange Sportsskyttere er nok en gang norsk mester i SH1, da han var med 611,2 poeng.  Christin Halvorsen fra Oslo Østre Sportsskyttere vinner sølvet, med 602,3 poeng. Monica Lillehagen fra Aasa MSL tar tredjeplassen med 596,0 poeng. I SH2 vant Therese Løvhaug fra Elverum Rifleklubb med 617,2 – kun 0,4 poeng bak norgesrekorden til Heidi Sørlie-Rogne. Dette foran Martin Sørlie-Rogne fra Kisen MSL og Vegard Krogsæther fra Nøtterø Skl. Avd. NSF, med henholdsvis 616,6 og 600,4 poeng.
I samme lag skyter også ungdom sin liggende konkurranse, der Pernille Nor-Woll fra Kisen MSL vinner nok en norgesmestertittel på 40 skudd liggende i ungdomsklassen med 410,1 poeng. Sølvet vant Tina D. Brynjulfsen fra Nøtterø Skl. Avd. NSF med 407,3 poeng, mens Ola Strand Nystuen fra Stange Sportsskyttere vant bronsen med 406,2 poeng. Det nevnes at det er Tinas første NM, og vi gleder oss til å se mer av henne på banen!
Rifle, 300m:
Her var det mye god skyting, og mange nye norgesmestere! Vi merker oss at blant annet at Svein Gunnar Slørdahl skøt 396 poeng i V55. Mellom Tor Jarle Nystuen og Frank Nordhagen skilte det kun et poeng, henholdsvis 293 og 292 i sølv-bronse kampen! Stein Martinsen skjøt flotte 393 poeng på liggende i V45 klassen, det samme gjorde Bjørn Egil Hansen i V73!
Harald Stenvaag ble norgesmester med 579 i V65 på match. Det skal også sies at han presterte flotte 399 poeng på 40-skudd liggende, men fordi han skøt denne øvelsen i seniorklassen tidligere denne uken, blir ikke dette resultatet stående som godkjent i NM. Vi merker oss fortsatt flott prestasjon! I V55 var Frank Nordhagen klart best med 563 poeng, det samme var Torkil Ingvar Hopmark i V73, med 572 poeng! 
På 50-match mix-lag, vinner Kisen MSL med Simon Kolstad Claussen og Johanna Reksten. Dette i en spennende finale med Stange Sportsskyttere, med Mari Bårdseng Løvseth og Jens Olsrud Østli. Finaleresultatet blir 17-2. Bronsen går til Kisen MSL, med Jenny Stene og Jon-Hermann Hegg, som konkurrerte mot nok et Kisen MSL-lag: Tonje Engevik og Martin Voss, her vant Jenny og Jon-Hermann 16-8 poeng.
Vi gratulerer alle norgesmestere, nye rekordholdere og ikke minst medaljevinnere. Det er mange fantastiske prestasjoner, og vi gleder oss til morgendagen. Vi takker også rifle junior og senior, som i dag er ferdige med sin siste øvelse, og gleder oss til nye øyeblikk i tiden som kommer. Program for i morgen finner du her. 

50-meter, liggende:
Ungdom:
1. Pernille Nor-Woll, Kisen MSL:
2. Tina D. Brynjulfsen, Nøtterø Skl. Avd. NSF: 407,3 poeng.
3. Ola Strand Nystuen fra Stange Sportsskyttere:

SH1:
1. Ove Foss, Stange Sportsskyttere: 611,2 poeng.
2. Christin Halvorsen, Oslo Østre Sportsskyttere: 602,3 poeng.
3. Monica Lillehagen, Aasa MSL: 596,0 poeng.

SH2:
1. Therese Løvhaug, Elverum Rifleklubb: 617,2 poeng.
2. Martin Sørlie-Rogne, Kisen MSL: 616,2 poeng.
3. Vegard Krogsæther, Nøtterø Skl. Avd. NSF: 600,4 poeng.

Mixed-team øvelse:
1. Kisen MSL: Jenny Stene og Jon-Hermann Hegg.
2. Stange Sportsskyttere: Mari Bårdseng Løvseth og Jens Olsrud Østli.
3. Kisen MSL: Jenny Stene og Jon-Hermann Hegg.

300-meter, match:
V55:
1. Frank Nordhagen, Elverum Rifleklubb: 563 poeng
2. Tor Jarle Nystuen, Nøtterø Skl Avd. Nsf: 545 poeng
3. Bjørn Egil Hansen, Nøtterø Skl Avd. Nsf: 540 poeng.

V65:
1. Harald Stenvaag, Vestre Bærum Salongskytterlag: 579 poeng.
2. Sigurd Liland, Voss MSL: 572 poeng.
3. Oddvar Staxrud, Kisen MSL: 566 poeng.

V73:
1. Torkil Ingvar Hopmark, Elverum Rifleklubb: 572 poeng.
2. Tore Dahl, Hobøl MSL: 561 poeng.
3. Jon Arne Løvseth, Stange Sportsskyttere, 552 poeng.

Lag, Veteran:
1. Elverum Rifleklubb: Frank Nordhagen, Torkil Ingvar Hopmark og Bjørn Myrset: 1320 poeng.

300-meter, ligg:
V45:
1. Stein Martinsen, Numedal SSK: 393 poeng.
2, Ann Iren Lindsetmo Westrum, Elverum Rifleklubb: 378 poeng.
3. Randi Karoliussen, Levanger SSL: 349 poeng.

V55:
1. 
Svein Gunnar Slørdahl, Skaun IL: 396 poeng.
2. Tor Jarle Nystuen, Nøtterø Skl Avd. Nsf: 393 poeng.
3. Frank Nordhagen, Elverum Rifleklubb: 392 poeng.

V73
1. 
Bjørn Egil Hansen, Nøtterø Skl Avd. Nsf: 393 poeng.
2. Torkil Ingvar Hopmark, Elverum Rifleklubb: 389 poeng.
3. Jon Olav Skei, Levanger SSL: 388 poeng.

Lag, Veteran:
1. Levanger SSL: Jon Olav Skei, Fridtjov Ulrik Dyptveit og Nils Håvard Dahl: 1140 poeng:
2. Elverum Rifleklubb: Frank Nordhagen, Tore Hartz og Bjørn Myrset: 856 poeng.