I dag har vært den første – og eneste dagen der alle grenene nå har skutt konkurranser, dermed har det blitt kåret mange norgesmestere i dag. I tillegg til dette, er det blitt satt utrolig mange norgesrekorder, og det er ingen tvil om at det er blitt gjort ned en god jobb i forkant av NM.

Bilder fra NM-bane finner du her.
Fullstendige resultater finner du her. 

Skeet og OL-Trap, dag 1:
I dag ble det skutt 75 duer, og første dag er gjennomført på skeet og OL-trap. Best i dag på skeet var Erik Watndal med 73 treff, kun 1 treff foran Jørgen Engen og Tom Beier Jensen!

Nikolai Johnsen leder junior menn med 38 poeng, mens Ole Henrik Gusland er best i V55 med 71 poeng, og Karoline Celius best i kvinneklassen med 59 poeng. Finalen i morgen starter 14.20, og du kan følge live-visningen her. 

I OL-Trap var Ruben Grønbeck Lillerud og Jan Øivind Johansen best med 71 poeng. Både Espen Unneland og Jan Egil Rosvoll ligger rett bak med 70 poeng.

I junior leder Knut Marius Skedsmo Nilsen med 27 treff, Sverre Johan Hillem leder V55 med 65 poeng, Leif Arild Fjellheim leder SG-S med 48 poeng. Eva Kristin Bjørkmann leder kvinneklassen med 56 poeng.

60 skudd, viltmål:
Ola Stene fra Birkenes & Lillesand SSL skyter 560 poeng i seniorklassen, og blir norgesmester i første øvelsen skutt for viltmål under dette NM. Ikke langt bak vant Even Nordsveen fra Løiten Sportsskyttere sølvet med 556 poeng. Tommy A. Sørlie fra Oslo Sportsskyttere ble nummer 3 med 552 poeng.

Andre Risto blir norgesmester med 389 poeng i junior menn. Emilie Sørlie vinner junior kvinner med 509 poeng. Begge fra Oslo Sportsskyttere.  Tor Egil Mauseth fra Løiten Sportsskyttere vinner veteranklassen med 517 poeng. Lagkamerat Kato Nordsveen vinner sølvet med 504 poeng. Tor Fleime fra Oslo Sportsskyttere tar 3. plassen.

Pistol, hurtig fin og hurtig grov:
Hurtig fin:
Det var en fantastisk start på dagen, da norgesrekordene ble skutt allerede fra start. Ane Bjrøkås Torgersen skyter flott, og tar sin 2. norgesmestertittel på 2 dager, i tillegg til å sette norgesrekord i dag. Hun skyter 555, og slår den gamle rekorden med 33 poeng! Denne ble satt av Elena Eikevoll Heltne i 2019. Tobias Skaarstad vinner junior menn med 565 poeng, dette 2 poeng foran både 2. og 3. plassen. Sondre Risan Haltvik vinner sølvet med 563 og 11 innerblinker, mens Even Lien Akre tar bronsen med 10 innerblinker. Svært jevnt i dag!

Mariell Olsen Vestnes, som tidligere denne uken ble norgesmester i sportspistol, og som i går fikk tildelt kongepokalen, slår til og vinner gull i kvinneklassen i 569 poeng. Dette poenget foran Gunn Heidi Sønsterud Haugen med 568 poeng. Bronsen vinner Britt Elena Wollan med 565 poeng.

Ole Harald Aas fortstter å vise storform, og ble norgesmester med 587 poeng, mens Pål Hembre vant sølvet med 580 poeng. Roar Haugen fikk bronsen med 578 poeng.

Malin Vik tar ukens første NM-gull da hun i dag vant med 510 poeng! Her også med marginer, Molly Børtveit Knudsen tar sølvet med 508 poeng. Bronsen vinner Elida Elisabeth Schmid med 497 poeng.

Det blir også satt norgesrekorder i veteranklassene: Tøger Rygh setter norgesrekord i V65 med 555 poeng, dette 1 poeng bedre enn Jakob Kråkeviks rekord fra 2019. Bjørn Jakobsen fra vinner V73 med 547 poeng, og er 2 poeng bak sin egen norgesrekord i denne øvelsen. Espen Sivertsen vant V55 med 558 poeng – dette på rangering! Peder Sperstad, skøt nemlig også 558, men hadde 9 innertiere mot Espens 11!

Hurtig grov:
Pål Hembre vant åpen klasse med 581 poeng, dette kun poenget foran Ole-Harald Aas. Eirik Sjemmedal vant bronsen med 575 poeng. Even Lien Akre vant juniorklassen med 546 poeng.

I veteranklassene ble det satt norgesrekorder også her, I V55 ble Bjørn Johannes Øyestaul norgesmester og rekordholder med 553 poeng. Den forrige var på 551 fra 2019, satt av Tor Jonassen. Ny norgesrekord ble det også i V65, da Jakob Kråkevik ble norgesmester med- også her: 553 poeng. Dette er en forbedring av sin forrige rekord fra 2019, som var på 545 poeng. Bjørn Jakobsen vant V73 med 542 poeng.

Randi Karoliussen med norgesrekord – og selvsagt norsk mester i V45!

Rifle, 50-meter:
Det ble svært god liggendeskyting på 60-skudden for veteranene! Randi Karoliussen skyter i dag norgesrekord og vinner klasse V45 med 625,2 poeng! Dette 0,1 poeng foran den gamle norgesrekorden til Arne Morten Nyfløt.

Venke Sverkmo, egentlig DFS-skytter – imponerer også stort med saueren i dag, og blir norgesmester i V55, dette med 616,3 poeng! Dette er ikke hennes første NM, men hennes første gull – og skal vi tro henne rett, heller ikke hennes siste! Det skal også sies at det ikke var dårligere skyting i V73, der Jon Olav Skei fra Levanger SSL vant V73 med 613,5 poeng!

Klassen det kanskje var mest spennende å følge var V65, der Harald Stenvaag og Bjørn Myrset i kampen om norgesmestertittelen. Bjørn lå hele tiden ca. 3 skudd bak, og det var jevnt! Før siste skuddet måtte Bjørn skyte 10,3 for å ha 620,0 poeng – og bli norgesmester, samt innhave en meget sterk norgesrekord. Han skjøt 9,8, og vant sølvet. Dermed ble Harald Stenvaag norgesmester med 619,9 poeng. Fantastisk skyting – og underholdning!

Match: ­­­
V45 skøt 3×20, og Nils Petter Håkedal blir norgesmester med 574 poeng, mens Randi Karoliussen fortsetter å imponere, og skyter 569 poeng. Hilde Stensrud Lundby vinner bronsen med 561 poeng.

Monica Lillehagen ble norgesmester i SH1, på 3×20, med 531 poeng. Dette er bestenotering i Norge, da det er første gang en halvmatch skytes i paraklassen.

Det ble skutt 2×30, der det ble veldig spennende om både norgesmestertittelen, og medaljene i V55! Etter en spennende konkurranse ble Frank Nordhagen ble norgesmester med 564 poeng, 2 poeng foran Bjørn Egil Hansen. Kun poenget bak vant Arne Morten Nyfløt bronsen!

I V65 ble Harald Stenvaag norgesmester med 582 poeng, dette med god margin foran Harald Enger med 574 poeng. Dog ble det veldig spennende med tanke på sølvmedaljen. Harald Enger hadde 25 innertiere, mens Bjørn Myrset fikk 21!

I V73 ble Torkil Ingvar Hopmark norgesmester med 563 poeng. Svein-Erik Tosterud vant sølvet med 550 poeng, mens Tore Dahl fikk sølvet med 549 poeng.