Fra venstre: Sondre Tusvik, Gyda Winther, Eline Marie Nordhus Soltvedt og Sander Vestby. Foto: Alexander Eriksson.

Skytternes Ungdomsnettverk sterkt representert under Norges Olympiske Akademi 2022!

Norges Olympiske Akademi er en svært viktig møteplass for ungdom i norsk idrett, der man får faglig påfyll, nettverk og gode diskusjoner på tvers av roller i norsk idrett. Temaet for årets akademi var «Idrett og menneskerettigheter.

Norges Olympiske Akademi 2022 ble avholdt på Nansenskolen i Lillehammer 12.-14. august. Rundt 50 ressurspersoner fra ulike organisasjonsledd og verv i norsk idrett deltok på NOA i år. Blant disse var Eline Marie Nordhus Soltvedt, Sondre Tusvik, Sander Vestby og Gyda Winther, med tilknytning til NSF. De tre førstnevnte var en del av Skytternes Ungdomsnettverk i år.

Halvor Ekeland, NRK. Foto: Alexander Eriksson.

Programmet var varierende med flere ulike temaer innen internasjonal idrett. Journalist fra NRK, Halvor Ekeland fortalte sin sterke historie om arrestasjonen i Qatar, IOC-medlem Kristin Kloster Aasen fortalte om sitt og IOCs arbeid rundt menneskerettigheter. Andreas Selliaas kom også med sine betraktninger rundt sportsvasking – for å nevne noe. Mer om programmet fra NOA, kan du lese om her.

Underveis var det også vanskelige og gode diskusjoner, meningsutvekslinger og også mye team-bygging. Det var god blanding av faglige og sosiale sammensetninger.

Skytternes Ungdomsnettverk
Eline, Sondre og Sander deltok i Skytternes Ungdomsnettverk – et lederutviklingsprogram startet på bakgrunn av Europamesterskapet i luftvåpen. De har med seg mye erfaring og kunnskap fra Norges Skytterforbund, og særlig EM i luftvåpen. Det har vært mye arbeid som ligger bak mesterskapet, og alle tre har vært med på arbeidsmøter og arrangementer av Norges Skytterforbund i forkant av EM.

Sondre forteller om et inspirerende akademi, der det var engasjerende å møte andre ungdommer, og dele deres erfaringer i både, klubb, krets og forbund. Her fikk man muligheten til å ta del i gode diskusjoner, og dele ideer om idretten, samt å bygge nettverk.

Basert på et lærerikt år, der Sondre også har arbeidet i Mediecrewet i Skytternes Ungdomsnettverk, har han møtt mange ildsjeler rundt omkring på NSFs arrangementer. Etter perioden trekker han særlig frem økende motivasjon til å arbeide med frivillige, og setter frivillighet som et viktig tema i sitt arbeid i Ungdomsutvalget i Innlandet, der han nå er leder.

Vi gratulerer alle med vel gjennomført akademi, og håper å samarbeide med flere av dere senere!

Høres dette spennende ut?

Vi søker nå engasjerte unge både til Skytternes Ungdomsnettverk, og Ungdomsutvalg. Her får man arbeide med ulike tiltak i NSF, samt ha muligheten til å søke på flere møteplasser for unge ressurspersoner. Vi har åpen time mandag, 19. oktober kl.19.30 – der du har anledning til å stille spørsmål rundt nettverket og ungdomsutvalget.