Vel gjennomført kompetansesamling, para 2022!

Foto: Leif Arild Fjellheim.

Kompetansesamling for para 2022 er vel gjennomført, og vi takker alle deltakere som var med å gjorde helgen fantastisk!

Teoretisk dag

På lørdag gikk igjennom grunnleggende paraskyting, grener og ulike klasser – i praksis. Videre hadde våre klassifisører Tone Berit Thoreplass og Julia Solum Øren innlegg om klassifiseringer. Gyda Winther fortalte litt om ulike støtteordninger til klubb, krets og utøvere – og hvordan man kan søke. Leif Arild Fjellheim fortalte senere på ettermiddagen om leirdue, hans plass innenfor skyting, samt litt om støtteordninger klubben har søkt. Det faglige på lørdag ble avsluttet med en workshop, der deltakerne ble satt i grupper for å dele erfaringer og komme med innspill til videre arbeid med paraskyting i forbundet. Her kom det svært mange gode erfaringer, og innspill til videre arbeid: Både innenfor utdanning, arrangement, aktivitet, utstyr, anlegg og organisering. Mange gode innspill, som vi gleder oss over å ta innover i arbeidet med blant annet ny langtidsplan for para.

Yatzy-mester 2022:

På lørdag kveld var det duket for en sosial samling, der det blant annet ble gjennomført en Yatzy-turnering. Man kan trygt si at dette ble den store snakkisen denne helgen, og det var stor spenning knyttet opp til hvem som ville vinne Yatzy-mesterskapet 2022. Det var også mye konkurranse blant øvrige kortspill – selvsagt med velfortjent snacks! Arild Rørvik ble årets Yatzymester!

Foto: NSF.

Praktisk dag:

Vi startet tidligere på søndag, der Daniel Walø fortalt om sin oppstart med skyting, hans erfaringer, tips til klubber, og grunner til hvorfor man skal tilrettelegge. Daniel var som vanlig svært god til å sette ord på ting, og sette ting i perspektiv, og det var ingen tvil om at han inspirerte mange.

Jeg er ikke religiøs, men Daniel ga meg en vekkelse i dag.

– Deltaker, kompetansesamling 2022.

På banen hadde Aleksander Teisrud og Martin Sørlie-Rogne introduksjon av skytebord og støtter for para. Her ble det mye god diskusjon på banen, det er ingen tvil om at det er mange mulige løsninger. Aleksander og Martin hadde videre også rifleinstruksjonen, og viste blant annet hvordan Scatt fungerte til både nye og etablerte utøvere. Ingeborg Gran, som også er pistolinstruktør deltok også på samlingen, og var instruktør på pistol på søndagen. Her kom det mange gode tips til både utstyr, og også ulike teknikker. Leif Arild Fjellheim og Georg André Jungård hadde også satt om en simulator, og fortalte om paratrap.

Foto: NSF.

Videre hadde Jan Brække introduksjon av VI-sikter, og VI-skyting. Her fikk deltakerne se hvordan siktene fungerte, i tillegg til å prøve å skyte selv. Per Krogsæther hadde et foredrag om sine erfaringer, samt om mottakelse av skyttere med hørselsnedsettelser. Det var også tatt med rullestoler, og bind for å teste nedsettelser, og litt om hvordan det er å være ledsager.

Dagen endte med utdeling av diplomer og plaketter, som også var sponset av Sparebankstiftelsen DNB!

Foto: Leif Arild Fjellheim.

Vi takker alle deltakere, klassifisører, instruktører og foredragsholdere for en fantastisk helg og gjennomføring. En spesiell takk går til Jenny Hervard, som har vært med i Skytternes Ungdomsnettverk, og nå vært med å planlagt, organisert og gjort klar til samling! Flott at også hun gjennomførte en god sosial kveld.

Vi takker også Sparebankstiftelsen DNB for midler til å gjennomføre komsetansesamlingen 2022. Nå står NSF s første etterutdanning for tur, og vi gleder oss vilt til å inspirere, dele fler erfaringer og lære mer!

Bilder fra samlingen ligger i galleriet under. Bilder er tatt av NSF, Leif Arild Fjellheim, Vivi-Ann Evasdatter Vestmo og Anne Cecilie Falsen Brække