Medaljedryss til Norge på 300m i VM

Våre utøvere har imponert stort og sikret Norge et realt medaljedryss på 300m rifle under VM i Kairo de siste dagene.

Foto øverst: Katrine Lund, Jeanette Hegg Duestad og Jenny Tovseth Vatne

Tirsdag ble det VM-sølv på 300m standard match herrer signert Simon-Kolstad Claussen med 586 poeng. Senere samme dag skjøt Jeanette Hegg Duestad VM-gull i samme øvelse for kvinner med 588 poeng.

Men dette var bare starten på det som har vært et medaljeeventyr for de norske skytterne i Kairo de siste dagene. Her følger en oppsummering av de to siste dagene i VM’et der Norge har markert seg sterkt på resultatlistene:

Onsdag:

Simon Kolstad Claussen

300m liggende herrer:
Simon Kolstad Claussen ble verdensmester på 300 meter liggende i Kairo. Dette er hans tredje VM-gull i mesterskapet.

Norge stilte med en eneste deltaker mot 35 andre skyttere fra 17 nasjoner. Men det holdt for å innkassere det femte norske VM-gullet i Egypt. Gratulerer Simon!

Simon skjøt 599 poeng og vant foran sølvvinneren fra OL-øvelsen 50 meter match, Tomasz Bartnik fra Polen og Alexander Schmirl fra Østerrike.

300m liggende kvinner:
Jeanette Hegg Duestad ble beste norske skytter med 4. plass på 300m liggende i VM i Kairo. Bronsemedaljen glapp for Jeanette med aller minste margin. Jeanette fikk 595 poeng og 32 innertiere. Nøyaktig samme poengsum og antall innertiere hadde Olivia Hofman fra Østerrike, og bronsemedaljen måtte dermed avgjøres på hvem som hadde siste beste ti-skudsserie! Begge jentene hadde 99 poeng på siste serie, men Olivia hadde 100 poeng på nest siste serie og kapret dermed bronsemedaljen foran Jeanette som hadde 99 poeng på denne serien.

Den individuelle konkurransen ble vunnet av sveitsiske Anja Senti med fantastiske 599 poeng, og sølvet gikk til Silvia Guignard Schnyder (597 poeng), også fra Sveits.

Lagkonkurranse 300m match kvinner:
Onsdag morgen ble nok et norsk gull sikret i VM i Egypt etter seier i lagkonkurransen på 300 meter match kvinner.

Vi gratulerer Jenny Tovseth Vatne, Katrine Lund og Jeanette Hegg Duestad med seier 16-12 i gullfinalen mot Sveits.

300 meter har færre deltakere enn 10 og 50 meter, men nivået er veldig høyt. Her møtes rene 300-meterskyttere og mange av verdens beste 50-meterskyttere til konkurranser med grovere kaliber og mye større smell.

Norge var beste lag av 6 nasjoner i gårsdagens kvalifisering og vant en jevn og flott finale mot Sveits der flere dueller underveis endte uavgjort.

Ekstra gledelig for vår 300m-spesialist Jenny Tovseth Vatne å endelig være på et lag etter mange turer til både Europacup og EM som eneste norske skytter. Nå er hun, Katrine og Jeanette blitt verdensmestre sammen i Egypt.

Katrine Lund, Jenny Tovseth Vatne og Jeanette Hegg Duestad.

300m match mixed team:
Søskenparet Katrine og Kim-Andre Lund tapte bronsefinalen mot Østerrike med minste margin på 300 meter match mixed team. Herlig kamp mellom de to lagene, der tre av duellene endte uavgjort, og til slutt skulle alt avgjøres på stillingen 15-15. Der ble østerrikerne sterkest.

På den andre etappen av kvalifiseringen imponerte Katrine Lund med 99 poeng til slutt på stående og dro broderen med seg til kamp om medaljer. Katrine skjøt 294 poeng og Kim-Andre 289 poeng til totalt 583 poeng. De endte bare ett poeng fra gullfinale.

Jenny Tovseth Vatne og Simon Kolstad Claussen skjøt 282 og 294 poeng til 576 poeng og ble nummer åtte av de åtte lagene som gikk videre fra etappe 1.

Torsdag:

Lagkonkurranse 300m rifle liggende kvinner:
Katrine Lund, Jeanette Hegg Duestad og Jenny Tovseth Vatne har vunnet VM-gull på 300 meter rifle liggende lag for kvinner.

I dagens gullfinale mot Sveits ble det seier 16-10 etter gnistrende skyting av jentene våre.

– Nå ble jeg virkelig glad, for jeg trodde helt ærlig det ikke var mulig å slå Sveits i liggende. Der er de veldig sterke, og de var jo suverent best i kvalifiseringen i går, sa Jeanette etter at gullet var sikret.