Mye som skjer hos Ørland Sportsskyttere!

9 år gamle Iris Aamold Olden skriver «Alle er velkomne til klubben på Brekstad» på en lapp. Klubbutvikler Wenche Horten tar i mot lappen på klubbutviklingskvelden som denne gang var hos Ørland Sportsskyttere.

Dette er en av mange lapper som kommer inn til Wenche, alle deltakere har nemlig fått post-it lapper, der de skriver ned ønsker, og oppgaver klubben kan arbeide med. Det skribles med en gang lappene blir delt ut, og det er tydelig at alle har noen tanker om klubben.

Godt i rute
Ørland Sportsskyttere er allerede en engasjert klubb, og har hatt større arrangement de siste årene. I fjor fikk de utdelingen som årets arrangørklubb 2021, på bakgrunn av NM luft i oktober samme år. President i NSF, Bjørn Harald Vik er også medlem av klubben, og kjenner godt til organisasjonen. Likevel er alle enige om at klubben kan utvikles, og at det er mye potensiale i både forbedring og utvikling. Dette kommer frem blant lappene.

Det skrives lapper så blekket spruter hos Ørland Sportsskyttere.

Klubbens fremtid
Sammen med klubben, hjelper jeg de å sette mål, og tiltak til en fremdriftsplan, sier Wenche. Ekstra fint er det å se at unge tar del i klubbutviklingen. Her kan man sammen finne tiltak som gjør at klubben kan få et mer attraktivt tilbud til sine medlemmer, og hvem vet vel best hva de yngre vel – enn dem selv?

Med rom for alle
Iris ønsker også å ha forslag om å ha tegneark, tusjer, blyanter og lego i klubbhuset, slik at man også kan aktivisere de yngste som enten ikke skyter, eller som ønsker å ta en pause fra skytingen. På denne måten kan man også få en ny type samlignsarena.

På samme måte tar Helge Olden tar ansvar for å ha skyting på dagtid for de som ønsker dette. Her er det siktet mot pensjonister, foreldre og besteforeldre som ønsker å skyte, men som kanskje jobber som frivillige, eller er opptatte med barna sine på kveldstid. Her åpnes det for å skyte med støtte, sittende, stående med stativ – alt ettersom hva skytteren ønsker. På denne måten kan man også skape en samlingsarena, og et miljø også på dagtid.

Det er mye engasjement, og mange tanker som kommer frem fra alle medlemmer. Herfra arbeides med å sette en handlingsplan, og sette i gang aktiviteter. Blant alle forslagene som kommer inn, er det på planen som nevnt å få til skyting på dagtid. Jeg gleder meg til å vise frem skyting til enda fler, og håper alle kommer innom for litt kaffe og skyting, smiler Helge.

Ønsker økt rekruttering
Klubben har nemlig både 25- og 10- meters bane innendørs, og neste år kan de skinne med 30 luftskiver. De har også egen utendørsbane, som brukes like flittig. Det er med andre ord mange grunnleggende ting på plass. Målet skal være å bruke anlegget best mulig, det vil si å åpne for alle, uavhengig alder, nivå og funksjonsnedsettelser – både på rifle og pistol.

Nå settes det i gang tiltak for å sikre rekruttering, og mer aktivitet på anlegget. Vi gleder oss til å følge med på Ørland Sportsskytterklubb!

 Har klubben din lyst på besøk av vår klubbutvikler? Da kan du ta kontakt med Wenche på: wenche.horten @ skyting.no.