Fra venstre: Rune Børresen, Ronny Kyrkjeteig, Ørjan Lerøy, Marcello Milazzo, Stein-Ole Lekven, Linda Veivåg, Kjartan Søviknes, Raymond Skeie og Roy Søderlund.

Kjempearbeid i Bjørnafjorden!

Kjartan Søviknes er leder i den 4 år gamle klubben Bjørnafjorden Sportsskyttere. Da klubben ble stiftet i 2019 var de 10 skyttere, med et ønske om å bygge et klubbhus. Desember 2021 var klubbutvikler Wenche Horten på besøk hos klubben, og de laget en fremdriftsplan for klubben, vel vitende om at dette kunne ta tid å få på plass et klubbhus.

Et klubbhus bygget på gjenbruk, og stor aktivitet
Det er en stolt leder som forteller om at de nå har 103 medlemmer, og har en fin arbeidsgruppe som de siste årene har arbeidet hardt for å ferdigstille et klubbhus. Dette kommer til å stå klart sommeren 2023.

Enn så lenge entrer de et klubbhus med pent brukte dører og et utbyttet isolasjonslag brukt i borettslag tidligere. Fyllmassen foran på standplass, fungerer godt som voller – som kommunen ønsket å kvitte seg med. Underveis i gjennomgangen på banen, kommer det gips til huset innvendig. Kjartan forklarer at flere av medlemmene er håndverkere, og hjelper gledelig til, til fellesskapet, og at det har vært mye begeistring og engasjement for å ferdigstille klubbhuset.

Elever fra elektrolinjen på den lokale videregående skolen har tegnet det elektriske nettet på klubbhuset, og skal komme å legge opp strømmen. Noe som også gir god erfaring til elevene på videregående. Det er klart at dette er en vinn-vinn situasjon, smiler Kjartan.

– Jeg må skryte av arbeidet de har lagt ned i klubben, og ikke minst hvordan de arbeider med lokale interessenter for å ferdigstille klubbhuset. Dette er et fremtidsrettet klubbhus, som kommer til å gi mye glede og aktivitet i Bjørnafjorden fremover, skryter Wenche.

Spennende planer for tiden som kommer
Den siste tiden har klubben vært opptatt med dugnadsarbeid for å ferdigstille klubbhuset, men Kjartan understreker at det kommer til å dukke opp både dommer- og trenerkurs så snart lokalene er oppe. Dette i tillegg til rekrutteringstiltak, de ønsker alle velkommen til det nye klubbhuset. Ikke minst vise Bjørnafjorden den fantastiske idretten de har!  – Det er klart at det er artig å være en del av miljøet, da man har så mye engasjement og flinke folk rundt seg! Vi gleder oss til å ta i mot nye medlemmer, avslutter Kjartan.