Engasjerende dager i Rogaland!

Vår klubbutvikler Wenche Horten har igjen vært ute på tur, og denne gang til Rogaland. Her han hun fått gjennomført oppfølgingsmøte med Hafrsfjord Pistolklubb, og besøkt Nordmarka Sportsskytterklubb! Det har vært noen engasjerende og lærerike dager, og Wenche håper flere klubber kan la seg inspirerende av det flotte arbeidet som gjøres her!

Fra Hafrsfjord PK, f.v: Øyvind Vaaland, Jan Arvid Bjerkestrand, Henning Harry Thorsen, Even Lien Akre.

Fortsatt et stort hei – men fler enn sist!
En sprudlende Henning Harry Thorsen tok i mot meg da jeg ankom Hafrsfjord Pistolklubb på et oppfølgingsmøte – også kjent som klubben der alle sier HEI. Her viste han frem 6 nye håpefulle skyttere på banen som var i gang med grunnkurs i pistolskyting. Et kurs som er svært populært, og avholdes hver 5. uke. Med 6 personer per kurs er det nå i booking for neste halvår for de som vil på kurs. Det er ingen tvil om at arbeidet som legges ned i Hafsfjord Pk viser resultater – her er det mye engasjement og strålende fornøyde skyttere, forteller Wenche.

Et godt tegn er det også at naboklubben vår, Stavanger Pistolklubb melder om samme tendenser, smiler Henning. Dette kan være et resultat av målene som ble satt på første klubbutviklingsmøte – der de ønsket å samarbeide mer med andre klubber. Dette har gitt resultater, ikke bare at de har lært, og delt erfaringer, men også å få opp antall stevnedeltagere fra klubben. Med 500 medlemmer setter de nye mål mot antallet aktive, og håper å få enda mer aktivitet i regionen! Det er liten tvil om at all aktivitet i regionen er direkte innvirkninger fra arbeidet som legges ned i å øke aktive skyttere.

Nye mål er satt, og de 6 skytterne kommer smilende ut av klubben, mens klubbutvikler Wenche Horten sniker med seg en ekstra vaffel fra klubbens eminente vaffelsteker – Jan Arvid. – Det er verdt å møte opp på trening og stevne bare for vaflene hans!

V/Nordmarka PK, f.v: Glenn Ørjan Gauthun, Tor Erik Grønlie Olsen, Frank Oftedahl, Ronny Solberg og Jeanette Ødegård.

Turen til Wenche gikk videre til Nordmarka Sportsskytterklubb. – Jeg hadde hørt så mye bra om klubben, og må si at dette var en skikkelig fin gjeng! Det er utrolig hva de har fått utrettet, til tross en pandemi!

Dette er ikke bare en aktiv klubb, men også svært fremgangsrik og inkluderende. Med en aktiv gjeng som har tatt tak i en relativt ny klubb, er det mye som er utrettet på korte 3 år. Det har vært en reise fra datidens 20 medlemmer, mot nåværende 90.

Hinsides anleggsarbeid i Nordmarka Sportsskytterklubb
Dette er en klubb som ser muligheter for samarbeid, spesielt hva kommer til anlegg. Treningene foregår i Strandahallen, som deles med Prekestolen PK, og DFS. Videre er lages det en utebane på Tau, der også Strand og Hjelmeland Jakt- og Fiskerforening er. Dette er et morsomt samarbeid som alle får erfaringer fra. Denne banen blir også tilrettelagt for parautøvere.

I tillegg har de på dugnad gjennom sommeren og høsten etablert en 25m utebane på Tau, selvsagt også tilpasset paraskyttere. Det samme gjelder en feltløype de håper skal være på plass innen året er omme. Ikke nok med dette, så har de satt i gang prosessen med å få byggete en innendørshall med 15-20 standplasser og dimensjoner for alle kalibre. Det ser ut at denne er på plass allerede til høsten. Som i mange klubber, er det dyktige håndverkere som legger ned en solid jobb i klubben!

Dyktige på ungdomsarbeid
Dette har slett ikke gått utover aktiviteten, det har særlig pågått mye aktivitet rettet mot ungdom, og det er gledelig å se stort oppmøte og at fler unge faktisk kommer til klubben. Dette kan også ha sammenheng med at de har avtale om å drive et frivillig tiltak for ungdom som kan «falle utenfor». Her har de opplegg i samarbeid med organisasjonen rundt skyteaktivitet rundt en gang i måneden, som har vist seg å være et bra tiltak.

Det er utrolig å se at skyting kan være så samlende og at ellers «urolig» ungdom er disiplinerte og konsentrert når de deltar her. Rett og slett motiverende, kan leder i klubben Kåre-Ludwig Jørgensen fortelle.

Vi fikk lagt mange gode planer for klubben og jeg gleder meg til å komme tilbake for oppfølging, og ikke minst å se på de nye flotte anleggene, avslutter Wenche.

Ønsker du besøk av vår klubbutvikler Wenche Horten, ta kontakt på wenche.horten @ skyting.no.