Foto: Erik Unaas.

Årets topp- og breddepriser 2022!

Toppidrettspriser

Toppidrettsprisene deles ut på bakgrunn av vurderinger gjort fra Toppidrettskomitéen (TIK). Prisene deles ut på bakgrunn av året 2022. Skytterlandslaget har aldri før levert bedre resultater enn det ble gjort i året som var, derfor har det vært ekstra utfordrende å kåre vinnere av årets priser. Prisene ble delt ut på årets ting av leder i TIK, Siri Mortensen.

Årets gjennombrudd

Tildeles Ole Martin Halvorsen
På bakgrunn av sin debut World Cup Kairo i februar 2022 med 5. plass i finalen på OL-øvelsen 50m match, og 3. plass i kvalifiseringen. Videre vant han World Cup bronse på 50m lag i Kairo, og nummer 13 i EM på samme øvelse, kun ett poeng fra finaleplass. I tillegg vant han NM-gull på 50m match, med en finale preget av svært gode skyttere og resultater.

Han har hatt et fantastisk år, og det er ingen tvil om at vi kommer til å se mer til Ole Martin fremover.

Årets utøver

Ole Martin Halvorsen og Jon-Hermann Hegg.

Tildeles Jon-Hermann Hegg
Jon-Hermann har hatt et stråelende 2022, der har han tatt 3 medaljer i EM på 50m match: Derav gull på mixed team, sølv individuelt og på lag. Sammen med sin sølvmedalje individuelt på denne OL-øvelsen, tok han kvoteplass til Paris 2024.

I VM har han gull på match lag, bronse på match individuelt og 4. plass på liggende mixed team. Under World Cup har han hentet 3 gull, derav to på 50m match mixed team, og ett på 10m mixed team. To sølv på 10m mixed team, og 50m match lag. I tillegg til dette har han satt verdensrekorder på 10m lag, 50m match mixed team og 50m liggende mixed team.

Fantastiske prestasjoner av Jon-Hermann!

Breddepriser:

Breddeprisene deles ut på bakgrunn av nominasjoner kommet fra medlemmene, videre er disse vurdert, og utdelt av breddeidrettskomttéen (BIK). Basert på nominasjonene til prisene for 2022, var disse de som var trukket ut videre. Følgende vant årets breddepriser, utdelt av leder i BIK, Thomas Strøm:

Årets klubb

Tildeles Hokksund Pistolklubb:

Hokksund Pistolklubb har grener og øvelser på tvers av ulike skytterorganisasjoner. Det jobbes godt på mange områder i klubben, med alle målgrupper. Spesielt trekkes det frem god aktivitet og rekruttering av unge skyttere, særlig med sitt prosjekt, Ung – Hpk. Klubben jobber godt på sosiale medier, og er synlig også utenfor klubben. Alle uavhengig av alder, nivå og utgangspunkt føler seg velkommen i dette fantastiske klubbmiljøet.

Årets arrangør

Tildeles Bærum JFF/ Oslo Sportsskyttere
De arrangerer mange stevner og arrangementer i løpet av året, og det er svært god kvalitet på stevnene som holdes. Det er alltid god informasjon til deltakere både før, under og etter konkurransene. Videre er det gode funksjonærer med gode erfaring og som følger opp rundt det tekniske på arrangementer. Derfor er det en glede og komme på stevner og arrangementer. Disse blir godt gjennomført, og vi blir alltid ivaretatt.

Årets anlegg

Tildeles Stjørdal Sportsskytterklubb

For «Skatval Skytehall», som er en flott anlegg tilrettelagt for alle utøvere. Man kan også si hallen er tilrettelagt for sosialisering, og er flott for flere typer arrangementer. Dette på tvers av grener, øvelser og størrelse. Det er ingen tvil om at hallen også har blitt et flott samlingssted for skyttere, og det jobbes godt med flere parter for sikre god bruk av hallen.

Årets ildsjel

Tildeles Vivi-Ann Evasdatter Vestmo

Vivi-Ann Evasdatter Vestmo er leder for ungdomsgruppa i Tromsø Pistolklubb, og gjør en fantastisk jobb for engasjement på skytebanen. Videre trekkes hun frem som ei som brenner for skytesporten, og står på for alle skyttere. Hun bidrar sterkt til en inkluderende klubb. Videre er hun pådriver for alle arrangementer og dugnadsarbeid til inntekt for klubben, og er en svært viktig person for Tromsø Pk.

Vivi-Ann var ikke tilstede under årets ting, og vil få utdelt prisen en senere anledning.

Vi gratulerer alle prisvinnere med både gode prestasjoner, og ikke minst godt arbeid på klubbnivå!