En fantastisk uke med NM feltpistol i Larvik er over. NM feltpistol er det største stevnet vi i Skytterforbundet arrangerer i løpet av året. I år deltok over 2000 startende skyttere i stevnet som gikk over 6 dager. I løpet av uken på Åres Skytesenter i Larvik ble det konkurrert i Magnum 1 og Magnum 2, Spesialpistol og Spesialrevolver, Militærpistol, Revolver, Finpistol og Grovpistol. Det var til tider varierende vær, men det virket ikke å prege verken skytternes prestasjoner eller humør.

Stevneleder Per Arve Iversen fra Farris Sportsskyttere ser tilbake på en vellykket uke.

– Etter forholdene synes vi det har gått veldig bra. Det har vært veldig mye blide folk og lite klaging, så da er vi fornøyde. Jeg vil rette en takk til alle de frivillige. De har stilt opp med kjempebra oppmøte på alt mulig som har vært nødvendig å ordne gjennom uka. En takk til skytterne også, de har vært veldig bra å ha med å gjøre. Alt i alt har dette vært helt topp!

Stevneleder Per Arve Iversen

President Bjørn Harald Vik var også på plass i Larvik denne uken. I tillegg til å skyte selv var han til stede for å dele ut medaljer til alle medaljevinnerne. Under premieseremonien på lørdag henvendte han seg til de oppmøtte for å dele sin takknemlighet for en fin uke. Han avsluttet med å takke arrangørene og alle deltakere.

– Takk til arrangørene for et fremragende mesterskap, og takk til alle skyttere for en god uke. Vi har opplevd flotte skytterprestasjoner denne uka, så takk til alle som har deltatt. Jeg håper vi ses igjen til neste år på Rena!

President Bjørn Harald Vik

Magnum 1 og Magnum 2

Uken startet med øvelsene Magnum 1 og Magnum 2. Det ble en regnfull dag, men det hindret ikke de 356 startende deltakerne i å levere imponerende skyting. I begge klasser måtte det omskyting til for å avgjøre sølv- og bronseplassene. Etter en spennende konkurranse kunne vi til slutt gratulere Gisle Enge fra Odda Pistolklubb med gull i Magnum 1. Han var den eneste skytteren som skøyt maks poengsum den første dagen med 95 poeng! I Magnum 2 gikk gullmedaljen til Tor Jonassen fra Sandnes Pistolklubb med 93 poeng. I lagkonkurransen var det Kristiansand Pistolskyttere som vant gull i Magnum 1, mens Sandnes vant gull i Magnum 2.

Resultatliste for Magnum 1 og Magnum 2 finner du her.

Spesialpistol og Spesialrevolver

Med 469 startende deltakere ble det en dag med svært jevne resultater. I spesialpistol var det hele 9 skyttere som toppet resultatlisten med 95 poeng, mens det i spesialrevolver var 7 skyttere som også skøyt 95 poeng. Totalt 16 skyttere kjempet altså om gullmedaljene i en omskyting som ble svært spennende for publikum. Tore Vrålstad fra Greipstad Pistolklubb var til slutt skytteren med flest treff i omskytingen, og vant gull i Spesialpistol. I omskytingen for Spesialrevolver var Tore Vrålstad nære på å gjenta suksessen, men måtte se seg slått av Andreas Fuglestad fra Hå Pistolklubb som vant den avgjørende duellen mellom dem.

Resultatliste for Spesialpistol og Spesialrevolver finner du her.

Militærpistol

En ny dag med fantastisk innsats av alle 358 skyttere, og også i denne øvelsen måtte det omskyting til for å avgjøre pallplassene. Både i klassen for menn og kvinner ble det en spennende omskyting om sølvmedaljene. Simon Øyvind Sørfosbog fra Bergen Pistolklubb vant klassen for menn med maksimal poengsum på 109 poeng. Han ble belønnet med Forsvarssjefens pokal som ble utdelt av Major Petter Kleven
Resultatliste fra Militærpistol finner du her.
.
Revolver
I Revolver deltok 365 skyttere. På dette tidspunktet kunne det virke som om skytterne virkelig hadde stilt inn siktet, for i likhet med de tidligere konkurransene måtte det omskyting til for å avgjøre medaljeplassene også her. Både i klassen for kvinner og menn ble det en jevn omskyting om gullmedaljene. Topplasseringene gikk til henholdsvis Mariell Olsen Vestnes fra Finnsnes Pistolklubb og Rolf Hindal fra Haugesund Pistolklubb.
Vi var også vitne til imponerende skyting av Eline Melkild Aalmo fra Sunndal Pistolklubb som tok gull i juniorklassen med 106 poeng. Imponerende.
Resultatliste fra Revolver finner du her.

Medaljevinnerne fra juniorklassen i Revolver

Finpistol
I Finpistol konkurrerte 406 skyttere i 8 ulike klasser om medaljenene.
Denne dagen viste været seg fra sin beste side, og det samme kan sies om skytingen. Hele 10 skyttere i klassen for menn skøyt maksscore med 109 poeng. Det var derfor duket for omskyting i et meget sterkt felt. Til slutt var det Erik Bækkevold fra Brumunddal Pistolklubb som tok gullmedaljen. Han vant den avgjørende omskytingen med ett treff i siste sekund som sikret han gullmedaljen.
For både ungdom og junior kvinner måtte vi også ha omskyting for å avgjøre medaljeplassene. I ungdomsklassen ble det en svært jevn affære. Det måtte tre runder til før bronsemedaljen ble avgjort. Med en skytetid på kun 6 sekunder gikk til slutt Daniel Alexander Kvasnes fra Horten og Omegn seirende ut av duellen mot Oliver Ronge Andersen fra Hokksund Pistolklubb. Imponerende skyting under press av begge to
Resultatliste fra Finpistol finner du her.
.
Grovpistol
Norgesmesterskapet ble avsluttet på samme måte som den startet, nemlig med en god del nedbør, men det hadde skytterne for lengst lært seg å takle. Både humør og skytingen på den siste dagen var upåklagelig. I klassen for menn var det 3 stykker som toppet resultatlisten med 109 poeng. Etter en jevn omskyting var det til slutt Runar Magnussen fra Sola Pistolklubb som kunne juble for en vel fortjent gullmedalje.
I kvinneklassen ble det også skutt maks poengsum med 109 poeng av Aina Sandstøl fra Sandnes Pistolklub som vant gullmedaljen.
Resultatliste fra Grovpistol finner du her.

Aina Sandstøl under omskyting

Det har blitt tatt mange bilder i løpet av uken. Disse blir lastet opp fortløpende på vår Flickr-konto som du finner ved å trykke her.

Vi gratulerer alle norgesmestre, medaljevinnere, skyttere, arrangører og funksjonærer med godt gjennomført NM! Vi må også rette en stor takk til arrangørklubbene Farris Sportsskyttere, Sandefjord Pistolklubb, Horten og Omegn pistolklubb og Porsgrunn Pistolklubb for et godt arrangert mesterskap. Vi ses til NM feltpistol på Rena til neste år!