Det har vært en konkurransefyllt helg på Elverum i helgen, der Elverum Sportsskytterklubb har arrangert både landsstevnet for rekrutter, NM 300 meter, samt NM 50 meter for veteran og ungdom – og Elverum Open. Terningmoen er kjent for å ha noe varierende og utfordrende forhold, og var intet unntak denne helgen. Samtidig har det vært gode perioder, og i kombinasjon med god skyting på vind og lys, har det også blitt mange norske rekorder!

Det er svært høyt nivå på alle klasser, en god blanding med flere som har skutt sitt første mesterskap. Med andre ord har det vært en flott riflehelg på Terningmoen.

Oppsummering og resultater for landsstevnet for rekrutter finner du her!

NM 300 meter

På 60 liggende satte Katrine Lund norgesrekord med 598 poeng, den forrige hadde Gyda E. Olssen på 597, som ble satt i VM München 2010. Også Odd Kolsrud satte norgesrekord i V73 med 394 poeng, og slo sin egen, Tore Hartzs og Bjørn Egil Hansens rekord på 393, første gang skutt i Nordisk for veteraner i 2019

Harald Enger satte rekord i V65 med 587 poeng på 2×30 match. Den forrige rekorden var satt av Harald Stenvaag med 586 poeng  på NM Elverum 2019. Også Oddvar Staxrud satte rekord i samme øvelse i V73, med 578 poeng slo han rekorden Torkil Hopmark med 5 poeng, som ble satt i NM Levanger 2021.

Bestenoteringer ble det også, da Jeanette Hegg Duestad skøyt 592 poeng. Dette er forbedring av egen rekord på 588, satt i VM Kairo i 2022. Simon Kolstad Claussen tangerte egen bestenotering med 596 poeng.

Isak Gurrik og Simon Kolstad Claussen ble dobbelt norgesmestre i henholdsvis junior menn og menn. Best av alle på 60 skudd liggende var likevel Steffen Olsen, som har dansk statsborgerskap, og derfor ikke kan bli norgesmester. Han hadde perfekte 600 poeng, foran Simons 597 poeng.

Fullstendige resultater, 300 meter liggende.
Fullstendige resultater, 300 meter match.
Fullstendige resultater, 300 meter lag.

NM 50 meter

Norgesrekord ble det også her på 60 skudd liggende, Jens Petter Håkedal satte 622,8 poeng i V55. Forrige rekord hadde Jørn Dalen på 619,3, og var satt på NM Elverum 2014.

Synnøve Berg satte en strålende norgesrekord på match i U16 med 588 poeng. Synnøve hadde også tidligere rekorden, tangert av Pernille Nor-Woll på 581 poeng. I V55 satte Nils Petter Håkedal norgesrekord med 570 poeng, forrige hadde Geir Magne Rolland med 567 poeng. Denne ble satt på NM Elverum 2019. I V73 satte Bjarne By norgesrekord med 578 poeng, den forrige rekorden hadde Torkil Hopmark på 573 poeng, satt på Nordisk tidligere i år.

Ellers var det også god skyting i ungdomsklassen, der Henrik Tolaas ble norgesmester med 390 poeng. Han hadde videre et godt mesterskap, og ble også norgesmester med match, 300 meter med 520 poeng.

Fullstendige resultater NM 50 meter, veteran og ungdom:

50 meter – Liggende, veteran
50 meter – 40 skudd liggende ungdom.
50 meter match.
50 meter – Lagskyting Veteran

Det har for øvrig vært mange gode resultater og prestasjoner gjennom helgen på alle, og mye godt humør på Terningmoen. Det har vært artig å følge alle tette dueller, og skyttere som har vært i aksjon.

Du finner også gode sammendrag fra dagene på Elverum SSKs hjemmeside her.

Vi gratulerer alle norgesmestere og medaljevinnere, i tillegg sendes en stor takk til Elverum Sportsskytterklubb som har tatt på seg arrangementene. Til tross for tekniske utfordringer, er det ingen tvil om at nivået har vært høyt, og det har vært mye skyttere innom. Det ryktes også om ny elektronikk på 300 metersbanen, og vi ser frem til NM også i 2024 og 2025 på Elverum.