Nå finnes det ikke lenger noen unnskyldning for ikke å trene for å forebygge skader! Skadefri har laget et eget splitter nytt øvelsesprogram skreddersydd for å forebygge skader blant skyttere.

Skadefri er et prosjekt underlagt Senter for idrettsskadeforskning. Senteret har som formål om å forebygge skader og andre helseproblemer i idrett gjennom et langsiktig forskningsprogram med fokus på risikofaktorer, skademekanismer og skadeforebyggende tiltak. Skadefri er laget for å gjøre kunnskapen om idrettsskader og deres forebygging lett tilgjengelig.

Prosjektet består av hjemmesiden skadefri.no, apper til smarttelefoner og trykksaker du kan laste ned og skrive ut. På disse platformene finner du informasjon om de vanligste skadene i ulike idretter og øvelsesprogram du lett kan følge for å forebygge skader.

Skadefri-prosjektet blir stadig utvidet med øvelsesprogram tilpasset flere idrettsgrener og nytt av året er at skytesporten har blitt innlemmet i prosjektet. Derfor finner du nå et splitter nytt øvelsesprogram skreddersydd for skyttere her.

Øvelsesprogrammet er utviklet i samarbeid med senteret for idrettsskadeforskning, landslagstrenere og fagpersoner ved Olympiatoppen. Det er de profilerte rifleskytterne Malin Westerheim og Simon Kolstad Claussen som viser deg øvelsene du kan gjøre for å forebygge skader og sikre deg en lang og skadefri skytekarriere.

Det har også blitt utviklet et eget øvelsesprogram for parasportutøvere, som kan være aktuelt for paraskyttere. Øvelsesprogrammet for parasport ligger her.

Skadefri-prosjektet er laget for å kunne være tilgjengelig overalt. Derfor kan kan du se øvelseprogrammet både på nettsiden, i Skadefris app til både iPhone og Android eller som en PDF du kan skrive ut og ha med deg i treningsbagen eller henge opp i klubblokalet.

Se skadefri.no for mer informasjon om øvelsesprogrammet og muligheter til å laste ned PDF.

Last ned Skadefri-appen enten på Apple App Store eller Google Play her:

KONKURRANSE!

Bli med i trekningen av en pakke med treningsutstyr til klubben din til en verdi av kr 5 000!

Hvordan?

Send inn et bilde fra en treningsøkt der utøvere i klubben gjennomfører en av øvelsene fra skadefri.no.

Bilder kan sendes til nsf @ skyting.no. Bildene blir publisert her på skyting.no og våre facebooksider.

Konkurranseperioden var fra 29. januar – 28. februar og er nå over. Vinneren blir snart annonsert her og på våre Facebooksider. Følg med!

Galleri:

Loading...