Andrea skal utvikle Skytterlandslaget UNG

Andrea Wick er tilbudt stillingen som prosjektleder for Skytterlandslaget UNG. Hun har takket ja til jobben og tiltrer allerede 1. oktober.

Wick erstatter Håkon Sørli som ga seg i juli etter to år som den første leder for prosjektet UNG, som ble etablert sommeren 2017 i samarbeid med Olympiatoppen og med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB.

– Vi har funnet en svært god arvtager til Håkon og ser fram til å videreutvikle Skytterlandslaget UNG sammen med Andrea. Vi hadde et sterkt søknadsfelt med både unge og etablerte trenere, der flere av søkerne opplagt kunne gjort en god jobb for oss. Andrea utpekte seg med særlig sterk motivasjon for jobben, godt verdigrunnlag, og vi tror hun vil ha gode muligheter til å kommunisere godt og utvikle våre utøvere med sin gode evne til planlegging og analyse, god struktur og moderne lederstil, slik vi opplever henne, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Stillingen ble utlyst i juni måned og i alt ti søkere ønsket seg jobben som prosjektleder. Fem av disse gikk videre til en intervjurunde. Avgjørelsen er tatt etter grundige samtaler mellom sportssjef og leder av Toppidrettskomiteen Ingrid Stubsjøen.

– Gjennom søknadsprosessen har vi fått kjennskap til og blitt bedre kjent med flere personer som ønsker å bidra til videreutviklingen av Skytterlandslaget. Vi har i dette arbeidet også blitt klokere selv på hva vi ønsker og fått nye idéer til hvordan vi kan jobbe med ungdom. På vei inn i den tredje sesongen med Skytterlandslaget UNG ønsker vi å komme enda tettere på ungdommene og sikre kontinuerlig utvikling av nye toppskyttere, samtidig som vi vil ta enda større initiativ til å rekruttere og fange opp helt nye ungdommer, sier sportssjef Aune.

Andrea Wick er 26 år og bosatt på Borgen ved Kløfta, med gåavstand til Alfhallen, og har vært en del av miljøet i og rundt Kisen i flere år. Hun har videregående fra skytterlinja på Meråker VGS og har bachelor i økonomi og administrasjon fra BI. Hun har inntil nå jobbet som personlig rådgiver i bank, med treneroppdrag ved siden av i Kisen MSL og RTT i Akershus. Hun har i flere år satset på egen skytekarriere, først som pistolskytter og senere på rifle. Hun er blant annet juniornorgesmester i pistol og EM-deltaker i rifle som senior, det er en sjelden kombinasjon.

– Vi er veldig glade for at Andrea har takket ja og ønsker henne velkommen på laget. Ingen tvil om at avgjørelsen var utfordrende med så mange gode søkere, men det er vi også glade for. Det har gitt oss trygghet i avgjørelsen med å ansette Andrea. Hennes bakgrunn som både pistol- og rifleskytter er spennende, og i tillegg ser vi at hun er målbevisst og tydelig i hva hun ønsker å gjennomføre, sier leder i TIK, Ingrid Stubsjøen.

Prosjektleder Wick vil få hovedansvar for oppfølgingen av alle utøvere på Skytterlandslaget UNG neste sesong og i tillegg eget treneransvar for riflejuniorene. Sammen med trener Uwe Knapp på Skytterlandslaget Pistol skal hun jobbe med framtidas pistolskyttere og vil også koordinere et eget planlagt prosjekt for unge leirdueskyttere innen både skeet, OL-trap og Sporting, som straks ser dagens lys. I tillegg skal hun bidra til utvikling også innen viltmål og paraidretten vår, og vil også få ulike lederoppgaver i forbindelse med samlinger og konkurranser på tvers av alle grener.