Ole-Harald Aas med sterk finaleplass i Rio

Ole-Harald Aas leverte Norges beste resultat på 30 år på 10 meter luftpistol menn med 7.plass i finalen tirsdag ettermiddag. Mens Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg er klar for onsdagens gullfinale mot Tsjekkia i OL-øvelsen 10 meter luftrifle mixed team.

Første finale på 30 år
Pistolskytteren Ole-Harald Aas imponerte stort da da han sikret Norge en finaleplass på 10 meter luftpistol menn for aller første gang på 30 år. Med 577 poeng i kvalifiseringen var han fjerde beste skytter, kun fire poeng bak vinneren Christian Reitz fra Tyskland. 27-åringen fra Porsgrunn representerer Bærum Pistolklubb og har stadig nærmet seg verdenstoppen med sin tålmodige satsing. Nå nådde han en stor internasjonal finale for første gang og ble til slutt nummer sju. Ann Helen Aune ble nummer 20 i kvinneklassen med 557 poeng.

Gullfinale i rifle mixed team
I årets første WC-runde i Kairo i februar vant Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg Norges aller første World Cup-seier på 10 meter luftrifle mixed team. Nå er de minst sikret andreplass og klar for å kjempe om en ny triumf i Rio de Janeiro onsdag ettermiddag. Tirsdag kveld var de nest beste lag i kvalifiseringen kun slått av Tsjekkia, som blir deres motstander i gullfinalen. Jeanette Hegg Duestad ble beste individuelle skytter i kvalifiseringen med hele 316,5 poeng på sine 30 skudd. Norge 2 med Jenny Stene og Henrik Larsen ble nummer 12.

Konkurransene i Rio skjer under svært varme forhold både ute og inne i den fuktige skytehallen i Rio og det er meldt samme forhold onsdag.

Følg WC på Facebook og nettsider 
Norges Skytterforbund oppdater sin Facebookside etter hver øvelse i WC Rio. For LIVE resultatoppdatering på kan du også følge ISSF og SIUSs sine sider.

For program og annen info, se denne nyhetssaken.