Norges Skytterforbund inviterte i helgen til historiens første etterutdanning med fokus på paraskyting, i Stjørdal. Dette også takket være midler fra Sparebankstiftelsen DNB. Her var det innspill fra Antidoping Norge v/Oddbjørn Floan, Trøndelag Idrettskrets & Paraidrettssenteret v/ Kenneth Buaas Aas, samt innføring i regelverk og informasjon om aktiv rekruttering. Tidligere toppidrettsutøver, Sonja Tobiassen tok også turen for å forklare om sin vei til skytesporten, samt sin historie, hva skyting har betydd for henne, i tillegg noen tips til klubber som ønsker å fokusere mer på para.

22 deltakere tok i helgen turen til Stjørdal for å lære mer om tilrettelegging og utvikling av paraskyting, der også var mange diskusjoner og innspill til rekruttering av parautøvere. Flere er i gang med støtteordninger for å starte prosjekter mot integrert klubb. Etterutdanningen er dypdykk basert på innspill og temaer som har vært på kompetansesamling i 2021 og 2022.

Engasjert – og engasjerende deltakere
Etter hvert enkelt foredrag var det både spørsmål og store diskusjoner, og særlig var det ekstremt engasjement rundt antidoping. Det er også vært en etterlengtet enkelhet av regelverk, med følgende innspillsrunde. Paraidrettssenteret bidro også svært godt inn til særlig disksusjoner og kommende tiltak, dette ble svært fremtrende under workshopen.

På søndagen startet Jesper Maj Larsen med å fortelle om Bjørkelangen JFFs søknad og bygging av tilrettelagt klubbhus, og fokusområdene de har på inkludering. Dette var svært nyttig for flere av klubbene som er i samme posisjon. Videre var det også fokus på trening, og hvordan senke listen for trenerkurs, og hvordan skape gode treninger som er tilrettelagt for alle, uavhengig av nivå, erfaring og utgangspunkt. Dersom du også er interessert i dette, kan du ta en titt på øvelser her. Sonja avsluttet foredragsrundene på søndag med et flott foredrag, som mange satte stor pris på, og tok med seg hennes erfaringer til videre arbeid.

Scatt og leirduesimulator
Det var også større fokus på aktiv rekruttering, der det ble vist hvordan man enkelt kan vise frem skyting ved hjelp av ulike simulatorer, her Scatt og leirduesimulator fra Simway. Her fikk deltakerne også prøve både rifle, pistol og leirdue – noe som også var en flott avslutning på den faglige biten lørdag.

Tromsø stakk igjen av med seieren
Jenny Hervard, som har gjort en utmerket jobb, som også er en del av Skytternes Ungdomsnettverk var selvsagt også med på organiseringen av etterutdanningen, og organiserte en Yatzy-turnering. Det blir helt klart en viktig oppgave å være dommer på denne, og Jenny måtte også her ta store beslutninger som påvirket målet om å ta med pokalen hjem. Denne gang vant Vivi-Ann Evasdatter Vestmo, og fikk årets tittel på Yatzyturerningen – som for øvrig Aril tok med seg fra kompetansesamlingen. Tromsø dominerer altså her.

Det har vært en faglig god samling, skal man tro deltakerne rett, og det er har vært utrolig mange viktige og gode diskusjoner underveis. Det har også vært svært mye latter, og en koselig samling, som mange har funnet svært nyttig etter å ha deltatt på kompetansesamlingene som har vært i 2021 og 2022.

Informasjon om paraskyting finner du her. 

Bilder fra samlingen finner du i bildegalleriet under. De fleste bildene er hentet fra deltakere (særlig takk til Magdalena Maj Larsen), da organisatoren var noe opptatt med foredrag!