NB: Det har nylig blitt oppdaget en liten feil i questbacken, hvor dere registrerer søknader til støtte for arrangering av skyteskole i 2018.

Problemet har gått ut på at tidligere søknader som ligger i arkivet (fra 2017) har stått i veien for å motta nye søknader (for 2018) fra klubbene som har en søknad inne.

Dersom du eller  din klubb har sendt inn en søknad for skyteskole arrangert i 2018: send en mail til oda.lovseth @ skyting.no for å få bekreftet om denne søknaden har blitt registrert eller ikke.

Feilen skal nå være rettet opp (22.11.18 kl 09.30) og de som registrerer søknader etter dette tidspunktet vil få kvittering på mail.

Presentasjoner

I forbindelse med skyteskolen har Norges skytterforbund utarbeidet en del verktøy som klubbene skal benytte seg av i forbindelse med arrangering av skyteskolene.

Som klubb kan dere tilpasse presentasjonene slik at de passer for gruppen deltakere dere skal ha. Under finner dere de fire presentasjonene, fire for pistolskyting og fire for rifleskyting.

Skyteskole for pistol

pistol-del-1
pistol-del-2
pistol-del-3
pistol-del-4

Skyteskole for rifle

rifle-del-1
rifle-del-2
rifle-del-3
rifle-del-4

*Skyteskoleopplegg for viltmål og lerdue kommer snart.

Ønsker du å delta på en skyteskole?

Dersom du har lyst til å delta på skyteskole kan du kontakte din lokale klubb for å høre om de skal eller har mulighet til å arrangere dette.

Om du ikke er medlem av en klubb allerede, men har lyst til å være med på skyteskole kan du henvende deg til en lokal klubb.

En oversikt over skytterforbundets klubber finner du her.

NSFs Skyteskole

Hva er en skyteskole?

En skyteskole er en grunnleggende opplæring for ferske skyttere. I løpet av 4 kurskvelder i klubben lærer du om sikkerhet, håndtering av våpen og grunnleggende skyteteknikk.

Målgruppen er unge skyttere i alderen ca 10-25 år, men klubben har også mulighet til å tilpasse kurskveldene til eldre nybegynnere.

Hvorfor arrangere en skyteskole?

Dette vil gi skytterne en god innføring i grunnleggende skyteteknikk, sikkerhet og gode rutiner.

Hvordan gjennomføre skyteskole?

I toppmenyen, under skoleverktøy, finner du 4 presentasjoner, 1 for hver kurskveld. Som klubb kan dere tilpasse presentasjonene slik at de passer for gruppen deltakere dere skal ha.

Foreløpig er det utviklet skyteskoleverktøy for pistol og rifle. Opplegg for viltmål og lerdue kommer snart.

Støtte til klubben

Alle klubber som har arrangert en skyteskole på 4 kvelder kan søke om støtte til kostnader fra NSF.

Makssummen klubbene kan motta er kr 2500,-. Du kan søke om støtte ved å fylle ut questback skjemaet her. I søknaden skal man enten fylle ut deltakerliste direkte i skjemaet eller laste opp deltakerliste som vedlegg.

Kontakt

Spørsmål angående skyteskolen rettes til nsf @ skyting.no

Viktig informasjon

Fristen for å søke om støtte er 15. desember. Man skal søke om støtte etter at skyteskolen er gjennomført. Skyteskolen må ha minst 4 deltakere for at klubben skal kunne få støtte, og det gis støtte til gjennomføring av skyteskoleopplegg for følgende målgrupper:

    • Barn og ungdom 10 – 25 år
    • Jenter i alle aldre
    • Mennesker med funksjonsnedsettelser i alle aldre

Kan motta støtte til gjennomføring av maksimalt to skyteskoler pr år.

Materiell

Diplomer med eget skyteskoledesign kan bestilles nsf @ skyting.no.

Tips til videreutvikling etter at skyteskolen er gjennomført:

«Kom i gang med trening» pistol
«Kom i i gang med trening» rifle