Luftsesongen er i full gang og det skytes mange gode resultater som fører til pallplasseringer i inn og utland, det er hyggelig og det gror godt blant ungdom og juniorer, ingen nevnt ingen glemt.

Mange av dere satser mye tid og penger på skytinga, så stå på og vær tålmodige, småting teller og må terpes. Resultatene kommer som et resultat av timer med kvalitet og iherdig trening,.men også gjennom å prestere det lille ekstra når det gjelder på stevner, den hyggelig mestring- følelse både dere utøvere og tilskuere gleder seg over når vi ser skyttere og konkurrenter lykkes!

EM luft
Det er en gjeng gode juniorer som har et forestående EM i Györ, det blir moro å følge opp både nye og gamle representanter på laget, her blir det mye deling av erfaringer og kompetanse ! Dere som er tatt ut til å representere Norge i Ungarn skal være stole av det, stå på i forberedelsene,.hold oppe konstruktive treningsøkter å bli trygge på egne oppgaver!
Avreise til Ungarn blir den 22 og retur 26.februar. Flytider sendes den enkelte asap. Men en bør belage seg på å være på Gardermoen tidlig mandag den 22.

EM 50m
Til alle dere som ønsker å kvalifisere dere til EM på 50 meter: Forberedelsene til EM er i gang og viktige stevner, som sammen med andre int. stevner gjelder for uttak til EM i Tallin 12.-19. juni, er følgende:
Meråker 5.-6. mars, Kisen 6.-12. mars, Lånke 12.-13. mars og Rolvsøyhallen (Fredrikstad) 23.-24. april. Her kan en få totalt 7 matcher, der resultatene fra de 3 beste vektes. Ett av disse 3 skal være Fredrikstads stevne 23.-24.4, som altså teller uansett når uttaket skal gjøres. Sett av tid og planlegg!

Nordisk mesterskap
50 meter: De 3 beste resultatene oppnådd innendørs og de 2 beste utendørs danne grunnlaget. Stevne på Stange 27. mai og Elverum Open 25.-26. juni blir de tellende utendørs. Disse to arrangørene vil få listen over de 5 best rankede og vil bli oppfordret til å sette disse skytterne opp i samme lag under likest mulige værforhold!

Det står forøvrig i innbydelsen at det skal skytes finaler på liggende også i Junior kvinner så det blir litt ekstra moro.

Luft: Det blir lagt vekt på oppnådde resultater mellom 1.1.2016 og NM i Alfhallen. De innledende resultatene fra NM 2016 legges til grunn sammen med de 3 beste resultatene utover dette. På Elverum 24-25.juni blir det også en dobbelttest på luftgevær som vurdering av luftlagene, dette for �� avklare de tre plassene i begge klasser på luft, opp mot plasser på 50m.
Se invitasjon til lufttesten her.

Generelt: Under Nordisk vil det bli kombiskyttere på 50m og luft da vi kun kan stille med seks skyttere i hver av klassene, her vil nivået på resultatene veies for å avklare hvordan de endelige lagene på match, ligg og luft blir. Dette offentliggjøres etter Elverum Open 26. Juni.

Under uttakstevnene på Elverum vil det også bli kalt inn skyttere som ikke er på landslaget!

Utstyr
Felles for alle juniorer er at nivået på resultater vil v��re viktige, i den forbindelse bør dere som ønsker å kvalifisere dere asap tester ut eller forvisse dere om at gevær og ammo er tipp topp, slik at kvaliteten på resultatene deres ikke forringes på grunn av gevær eller ammunisjon!
Det ryktes om mange gode tester både her og der, sjekk ut og få testet egen ammunisjon og gevær. Om det er på Lapuas testsenter i Røyken, Normas testbane i Åmodtfors eller Eleys testbane på Kløfta er underordnet, men det er svært avgjørende for å kunne oppnå topp resultater og at konkurrentene ikke har for mange poengs forsprang før det skytes.
Vi kan håpe en kan få på plass noen avtaler som gir landslagsutøverne litt ekstra på utstyr og ammo, som det lille ekstra for plassen den enkelte har kjempet seg til! Alle frivillige bidrag mottas med Takk!

Ammunisjonstilskudd til representasjon-skyttere på 50m i 2016!
Vi ønsker å sikre at de skyttere som blir klare for EM på 50m i Estland 12-19. juni stiller med optimalt utstyr og ammunisjon. Fra Juniorlandslaget og Fagkomite Rifle gis det derfor et ammunisjonstilskudd til hver uttatt skytter. Mengden kan avhenge litt av hvilke ammunisjonstype den enkelte velger, men det blir en fast sum fra oss oppad til kr 5000,- pr skytter. Dette skal være en kvalitetssikring for at våre skyttere stiller likt med konkurrentene i mesterskapet.

Pt. har vi fått landslagstilbud med gratis test og rabattert ammunisjon ved Eleys teststasjon på Kløfta, hvis det er andre leverandører som vil bistå, er vi åpne for tilbud fra flere!

De aktuelle skyttere som blir klare til EM etter stevnet i Fredrikstad 24.april bør avklare testing for .22-ammunisjon så snart som mulig for å kunne rekke å f������ ammunisjon før EM.

European Youth League
Vi har nå fått tilbakemelding om at resultatet som ble skutt på Kisen Open holdt til å f���� Norge igjennom elimineringa, sammen med Polen, Estland, Sverige og Finland er Norge kvalifisert for kvalik- runde til selve EYL-finalen. Kvalifiseringen foregår i Finland 22.-24. april. Kunngjøring om plassene på dette laget kommer i forbindelse med NM på Kisen 1.-3. april.

Juniorlaget
Hvor legges lista for å bli med i landslagsgruppa? Mange spør og det begynner å bli tydeligere, men det er litt underordnet aktiviteten vi legger opp for juniorer fram t.o.m. NM luft i år. Ingen går glipp av noe økonomisk eller får noe mer tilrettelagt enn andre, før en samlet gruppe offentliggjøres etter NM i Alfhallen.

Samlinger
Juniorlandslags-samling blir det ikke før troppen som skal til EM på 50m er klar. Alle på juniorlandslaget samles 26.-29. mai til en samling i forbindelse med 50m-stevne på Stange. Program og opplegg kommer senere, vi får muligens også besøk av både svenske og danske landslagsskyttere. Sportsjefen Tor Idar Aune kommer også.

Foran neste sesong vil opplegg og lagene kunngjøres tidligere slik at vi får til flere nyttige samlinger. ting blir likevel til underveis avhengig av prestasjonene som gjøres! Så hold aktiviteten vedlike så vil mulighetene kunne by seg for flere.

Vurderingskrav og resultater sendes meg på mail.

mvh
Arne Morten Nyfløt (mnyfloet @ hotmail.com)